Subscriu-te

Del camp a la taula

“El jardín del chef” ( Editorial Phaidon)

un llibre suggerent que ret homenatge als cuiners que treballen amb les seves pròpies verdures.

Fa un temps que em van regalar aquest llibre. Em va semblar suggerent i amb una edició molt cuidada però no vaig trobar el moment de mirar-me’l amb profunditat. I aquests dies he tingut el temps de fer-ho i m’ha semblat apassionant.

EL JARDIN DEL CHEF: HISTORIAS Y RECETAS DEL HUERTO A LA MESA
“El jardín del chef”, Editorial Phaidon

Es tracta d’un homenatge al moviment “Del camp a la taula”. El que suposa que els cuiners s’apassionen en cultivar i cuinar els seus vegetals, que van prenent major rellevància a la cuina. Les verdures i les herbes ja no són simples acompanyaments o decoracions de plats, sinó que suposen l’essència bàsica de la cuina. Es busca oferir la màxima frescor, cuinar el producte de temporada i tractar de preservar les varietats locals, així com fer-ho en cultiu orgànic.
El llibre recull 40 casos de cuiners de diferents llocs del món qui presenten la seva experìencia i història de la seva cuina, així com fan una reflexió sobre algun aspecte entorn el cultiu i ens ofereixen dues receptes amb tota mena de detalls. D’una manera o altra és un catàleg d’experiències que ben segur us seran molt suggerents.

Des de la perspectiva del Parc de les Olors, aquest llibre és una prova més que la revolució dels vegetals està en marxa. Nosaltres ho tenim molt clar: gràcies als vegetals respirem, ens alimentem i la seva gran biodiversitat ens permet múltiples aplicacions. Els cuiners del” Jardí del Chef” eleven els vegetals i el cultiu a l’art culinari. Ara el que cal és que cada vegada més tractem d’afegir-nos a aquest moviment “Del camp a la taula”tot comprant directament als pagesos que tingueu més a prop, tot valorant que uns calçots orgànics acabats de collir no tenen preu, i que amb una col podem fer mil receptes.

Pilar Comes Solé

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar