Subscriu-te

Search
Close this search box.

Secundària

Què?

 

Un dia al Parc de les Olors per a l’alumnat de secundària és una experiència d’aprenentatge entorn l’agroecologia i la sostenibilitat, i més específicament entorn les Plantes Aromàtiques i Medicinals. Disposem d’una finca on es cultiven més de 100 espècies diferents i on l’alumnat aprèn el valor de la biodiversitat, una gestió agroecològica i un laboratori científic a l’aire lliure.


Com?

 

L’experiència al Parc de les Olors s’inicia amb una benvinguda, on a més de comunicar què farem i presentar l’equip de monitoratge també presentem el projecte tot fent èmfasi en com s’ha construït l’edifici, com es gestionen els residus i com es gestiona l’aigua, tant la del pou, com la de la pluja i les aigües residuals.

A través de diverses activitats en format gimcana, l’alumnat aprendrà de manera inductiva, tot aplicant el mètode científic i fent les activitats en petits grups de 10-12 alumnes.

En funció del nombre d’alumnes, el nombre de grups a dividir i els interessos, es duran a terme diverses activitats adaptades, en format rotatiu i simultani.

En la gimcana l’alumnat haurà de resoldre diferents interrogants i reptes que se’ls plantegen:

  • Quines funcions fan les plantes i perquè tenim tanta biodiversitat al Parc de les Olors? Hauran d’identificar una dotzena d’espècies.
  • Com es reprodueixen les plantes? Taller al viver aplicant els diferents sistemes de reproducció de les plantes.
  • Què són els principis actius de les plantes i per què els fabriquen?
  • Com s’extreuen els principis actius de les plantes? Observaran i realitzaran alguns dels mètodes d’extracció: infusió, maceració en oli o en alcohol, decocció, destil·lació.
  • Com s’assequen les plantes? Colliran alguna espècie i la duran a l’assecador on hauran de deduir i fer un esquema gràfic del sistema d’assecatge.
  • Què hi fan els animals en una finca agroecològica? Visita a les cabres i les gallines tot fent èmfasi en el procés de gestió dels residus, el compostatge i el seu paper en la fertilització del sòl.
  • Taller complementari: què són els olis essencials i per a què serveixen? L’alumnat realitzarà un perfum terapèutic en un roll-on a partir d’una base d’oli vegetal i afegint olis essencials. Explicació bàsica sobre les estructures dels perfums i aplicació dels olis essencials (3 € més per alumne).

Per més informació i reserves:

 

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar