Subscriu-te

Cicle mitjà

Què?


L’alumnat viurà una experiència al voltant de les plantes tot coneixent, reconeixent i relacionant diverses olors, gustos i textures a través d’activitats manipulatives i jocs de moviment.

Com?


Durant la realització de les activitats combinarem manipulació, experiència i jocs de moviment per afavorir la concentració i la motivació de l’alumnat.

Cada grup realitzarà totes les activitats, de forma simultània i rotativa. Adaptem el nombre d’activitats al nombre de grups. La duració de les activitats és d’uns 25-30 minuts cadascuna (adaptant-nos a les especificitats dels grups i horaris).

Disposem d’un entorn dissenyat específicament per a què l’alumnat d’aquesta edat pugui gaudir del contacte amb la natura d’una forma plaent, divertida, amb autonomia i treballant a través dels sentits.

Escenaris didàctics:

 

  • Farmàcia natural (o rodal de les aromàtiques): realització d’un petit circuit d’equilibris amb elements de la natura i recorregut al voltant de les diverses plantes aromàtiques, medicinals i culinàries. S’explica a l’alumnat que es visitarà una farmàcia natural i sovint, els alumnes “no es creuen” que les plantes puguin ser una farmàcia. Toquen, oloren i fins i tot tasten alguna planta i coneixen algunes propietats sobre aquestes. Sense gairebé adonar-se’n realitzen un perfum amb les mans i comproven que les plantes ens poden ajudar molt de diverses maneres!
  • Hort petit: observació i reconeixement d’alguna verdura i/o hortalissa segons temporada. L’alumnat va a buscar, tallar i preparar un esqueix que plantarà dins d’un test biodegradable que s’endurà cap a casa i haurà de cuidar! En aquest espai disposem d’un sorral i altres elements de joc naturals perquè els menuts i no tan menuts gaudeixin de l’espai.
  • Porxo: petita experiència d’aromateràpia a través de l’espígol. L’alumnat realitzarà un oli de massatge d’espígol. Coneixeran aquesta planta i les seves propietats i entendran el procediment de la maceració per a realitzar el seu producte final. S’enduran el seu oli cap a casa, l’hauran de deixar cert temps perquè reposi, l’hauran de colar i ja el tindran a punt per a utilitzar! Coneixent el procediment, podran preparar altres olis amb altres plantes bé per a fer massatges o per a cuinar.

*Segons el nombre de grups en què es divideixi l’alumnat, es durà a terme alguna altra activitat, segons l’època de l’any i l’edat dels participants (bosc mediterrani, visita als animals, bombes de llavors…).

Comprendre el funcionament d’una finca agroecològica especialitzada en el cultiu de plantes aromàtiques, culinàries, medicinals i d’horta, com a exemple del sector productiu primari. Plantem, recolectem i trasformem • Les plantes i els arbres com a éssers vius. Observem, toquem, olorem per saber com s’alimenten les plantes, com es defensen, com es reprodueixen, com es relacionen…
Visita al Parc de les Olors, recol•lecció de la lavanda, taller de fer rams, destil•lació, camí terapèutic i sopar. Sopar: Amanida del hort del Parc i coques de recapta.

Per informació i reserves:

Per a més informació i reserves:
Sandra Cortada

educacio@parcdelesolors.com

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar