Subscriu-te

Search
Close this search box.

Cicle superior

Què?

 

Un dia al Parc de les Olors per a l’alumnat de cicle superior és una experiència al camp al voltant de les Plantes Aromàtiques i Medicinals, l’agroecologia i la sostenibilitat. Una manera pràctica d’aplicar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i sensibilitzar l’alumnat per l’emergència climàtica. Disposem d’una finca on es cultiven més de 100 espècies diferents i on l’alumnat aprèn el valor de la biodiversitat, una gestió agroecològica i pot gaudir del contacte amb un camp viu i on es poden aplicar els fonaments bàsics d’un model de vida sostenible.

 

Com?

 

L’experiència al Parc de les Olors s’inicia amb una benvinguda on a més de comunicar què farem i presentar l’equip de monitoratge, també presentem el projecte tot fent èmfasi en com s’ha construït l’edifici, com es gestionen els residus i com es gestiona l’aigua, tant del pou, com de la pluja i les aigües residuals, i com s’obté l’energia elèctrica amb un sistema autònom de plaques fotovoltaiques.
L’enfocament didàctic es basa en una roda de 4 tallers, cadascun es realitza en un escenari didàctic diferent i conduït per un monitoratge especialitzat. Cada grup realitzarà totes les activitats, de forma simultània i rotativa. La durada de les activitats és d’uns 30-40 minuts cadascuna.

 

Escenaris didàctics

 

  • Cultiu d’aromàtiques i herbari: recorregut pels cultius de diferents espècies de Plantes Aromàtiques i Medicinals. S’oloren, tasten i cullen mostres es fa un possible herbari per treballar a l’aula. Iniciació a la fitoteràpia.
  • Jardí dels rosers i taller de jardineria: l’alumnat planta un esqueix i sembra una llavor dins uns testos biodegradables que s’enduran cap al centre educatiu. També es treballen altres sistemes de reproducció de les plantes i les diferents estratègies que tenen les plantes per difondre i garantir la germinació de les seves llavors.
  • Porxo i laboratori: cada alumne fa un macerat en un oli portador. Acostumen a fer-lo de calèndula o bé d’alguna altra planta. S’expliquen els diferents mètodes d’extracció dels principis actius de les plantes: maceració en oli o bé alcohol, infusió, decocció i destil·lació.
  • Visita a l’assecador, al viver i als animals: comprendre com funciona l’assecador de Plantes Aromàtiques i Medicinals, com funciona el viver i la funció que fan els animals, les cabretes nanes i les gallines en una finca agroecològica. L’activitat es fa per comprendre la funció que fan els animals per tancar el cicle en la gestió dels residus orgànics i en la fertilització del sòl.
  • El bosc i la visita als cavalls com a espai de lleure i creativitat: la finca té una àrea de bosc d’Alzines que destinem a les activitats lliures i de joc, normalment, abans d’iniciar la roda de tallers i després de la benvinguda i l’esmorzar, es destinen uns minuts de joc lliure al bosc. Després de dinar fins a l’hora de la tornada a l’escola també es reserva una estona per anar al bosc o bé fer un tomb per la finca. Es poden anar a veure els cavalls que pasturen a la part baixa.
Conèixer la flora mediterrània, les seves característiques i aplicacions per a la salut.
Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar