Subscriu-te

Cicle superior

Què?


L’alumnat viurà una experiència al voltant de les plantes i l’agroecologia tot coneixent i reconeixent diverses olors, gustos i textures i relacionant-los amb els olis essencials.

Com?


Durant la realització de les activitats combinarem manipulació, experiència i moviment per afavorir la concentració i la motivació de l’alumnat. A través de diverses activitats, en petits grups, en format gimcana, l’alumnat aprendrà i gaudirà en un entorn privilegiat.

En funció del nombre d’alumnat, el nombre de grups a dividir i els interessos, es realitzaran diverses activitats adaptades, en format rotatiu i simultani. Sempre s’inclourà:

  • Agroecologia: explicació sobre agroecologia, característiques i beneficis sobre aquesta. La importància dels arbres, grans “netejadors” del medi ambient. Visita guiada a les línies de cultiu i reconeixement d’algunes espècies de plantes.
  • Plantar: explicació sobre les diferents maneres de reproducció de les plantes i observació d’alguns exemples. L’alumnat plantarà dues plantes de manera diferent en testos biodegradables i se les endurà cap a casa per cuidar-les i que creixin!
  • Perfum terapèutic: l’alumnat realitzarà un perfum terapèutic en un roll-on a partir d’una base d’oli vegetal i afegint olis essencials. Explicació bàsica sobre les estructures dels perfums i aplicació dels olis essencials.
  • Treball de camp: en funció de l’època de l’any, l’alumnat col·laborarà en alguna de les tasques a realitzar al camp (normalment, recol·lecció): collir calèndules, marialluïsa, camamilla… Aquestes plantes, s’hauran de dur a l’assecador i s’explicarà el funcionament d’aquest i la importància de l’assecatge de les plantes.

Altres possibles activitats a incloure:

  • Visita als animals: visita a cabres i gallines tot fent èmfasi en el compostatge i la importància del “tancament de cicle” en l’agroecologia.
  • Aromateràpia activa: explicació de l’obtenció dels olis essencials i “joc” per relacionar plantes en fresc amb el seu oli essencial i propietats sobre aquestes.
  • Camí terapèutic: recorregut al llarg d’un camí amb diverses textures per a realitzar descalços tot coneixent i tastant algunes espècies de plantes.
Conèixer la flora mediterrània, les seves característiques i aplicacions per a la salut.

Per informació i reserves:

Per a més informació i reserves:
Sandra Cortada

educacio@parcdelesolors.com

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar