Subscriu-te

Search
Close this search box.

Cicle inicial

Què?

 

Un dia al Parc de les Olors per a l’alumnat d’educació inicial els proporciona una experiència al camp, construir coneixement a través dels sentits com l’olfacte i el tacte, sentir les olors de les Plantes Aromàtiques i Medicinals i una iniciació a l’agroecologia. Disposem d’un entorn natural adaptat (dins les condicions pròpies de la finca agroecològica) perquè els infants d’aquesta etapa puguin gaudir del contacte amb la natura d’una forma plaent i de la que se n’enduen el record amb el producte dels diferents tallers.

Com?

 

Durant la realització de les activitats combinarem manipulació, experiència i jocs de moviment per afavorir la concentració i la motivació de l’alumnat.

L’enfocament didàctic es basa en una roda de 4 tallers. Cada un es duu a terme en un escenari didàctic diferent i conduït per un monitoratge especialitzat. Cada grup durà a terme totes les activitats, de forma simultània i rotativa. La duració de les activitats és d’uns 20-30 minuts cadascuna.

 

Escenaris didàctics

 

  • Cultiu d’aromàtiques i perfums amb les mans: tot tocant, olorant i tastant, l’alumnat coneix diferents espècies de plantes aromàtiques i medicinals, així com les seves propietats i usos més bàsics. Fan un perfum amb les mans, i així aprenen perquè fan olor les plantes aromàtiques.
  • Jardí dels rosers i taller de jardineria: l’alumnat planta un esqueix i sembra una llavor dins un test biodegradable que s’endurà cap a casa. Es treballen les necessitats que tenen les plantes per reproduir-se i viure.
  • Porxo i saquet d’olor: descoberta de la lavanda a partir de la seva olor. L’alumnat coneixerà aquesta planta i realitzarà un petit saquet que s’endurà cap a casa per poder-lo utilitzar tot aprofitant els seus beneficis relaxants. Es treballa la psicomotricitat fina i comprendre el valor medicinal d’aquestes plantes.
  • Visita al club de la Carmeta i alimentació: comprendre la funció que fan els animals, les cabretes nanes i les gallines en una finca agroecològica. L’activitat inclou donar menjar als animals i comprendre la seva funció per tancar el cicle en la gestió dels residus orgànics i en la fertilització del sòl.
  • El bosc com espai de lleure i creativitat: la finca té una àrea de bosc d’alzines que destinem a les activitats lliures i de joc, normalment, abans d’iniciar la roda de tallers i després de la benvinguda i l’esmorzar, es destinen uns minuts al joc lliure al bosc. Després de dinar fins a l’hora de la tornada a l’escola també es reserva una estona pel bosc.

Per més informació i reserves:

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar