Subscriu-te

Cicle inicial

Què?

L’alumnat viurà una experiència al voltant de les plantes tot coneixent i reconeixent i relacionant diverses olors, gustos i textures a través d’activitats manipulatives i jocs de moviment.

Com?

Durant la realització de les activitats combinarem manipulació, experiència i jocs de moviment per afavorir la concentració i la motivació de l’alumnat.

Cada grup realitzarà totes les activitats, de forma simultània i rotativa. Adaptem el nombre d’activitats al nombre de grups. La duració de les activitats és d’uns 25 minuts cadascuna (adaptant-nos a les especificitats dels grups i horaris).

Disposem d’un entorn dissenyat específicament per a què els infants d’aquesta etapa puguin gaudir del contacte amb la natura d’una forma plaent, divertida, amb autonomia i treballant a través dels sentits.

Escenaris didàctics:

  • Rodal de les aromàtiques (o farmàcia natural!): realització d’un petit circuit d’equilibris amb elements de la natura i recorregut al voltant de les diverses plantes aromàtiques, medicinals i culinàries. L’alumnat toca, olora i fins i tot tasta alguna planta i coneix algunes propietats d’aquestes. Sense gairebé adonar-se’n, realitza un perfum amb les mans!
  • Hort petit: L’alumnat planta una planteta a partir d’un esqueix dins d’un test biodegradable que s’endurà cap a casa i haurà de cuidar! En aquest espai disposem d’un sorral i altres elements de joc naturals perquè els menuts i no tan menuts gaudeixin de l’espai. observació i reconeixement d’alguna verdura i/o hortalissa segons temporada.
  • Porxo: petita experiència d’aromateràpia a través de l’espígol. L’alumnat coneixerà aquesta planta i realitzarà un saquet d’espígol que s’endurà cap a casa per poder-lo utilitzar tot aprofitant els seus beneficis i gaudint de la seva característica olor. També hi ha la opció de preparar una barreja de plantes per a realitzar un saquet d’infusió per endur-se a casa i compartir amb la família.

*Segons el nombre de grups en què es divideixi l’alumnat, es durà a terme alguna altra activitat, segons l’època de l’any i l’edat dels participants (bosc mediterrani, visita als animals, bombes de llavors…).

Escola Bressol i Cicle Infantil Programa escolar 2017-2018 Què? Experimentem amb les olors, els gustos, les formes i les textures de les plantes aromàtiques i medicinals. Sentim la natura !

Per informació i reserves:

Per a més informació i reserves:
Sandra Cortada

educacio@parcdelesolors.com

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar