Subscriu-te

Search
Close this search box.

Plantació de romanis entre ametllers!

Ja hem fet la primera plantació de romanis entre ametllers!!!

El Parc de les Olors Fitafita de Mont-roig del Camp han plantat uns 1300 romanis entre ametllers. La plantació dels romanins al PO de Mont-roig del camp suposa la primera fase de plantació d’aromàtiques.

Fase d’execució prevista

La feina de plantació ha suposat una tasca molt dura i entretinguda perquè el sòl argilós de la finca és alhora molt pedregós. El planter era gran en alveol forestal per tal de facilitar el seu arrelament i s’ha disposat de reg de suport per degoteig.

La plantació s’ha fet en linials dobles entre els ametllers, de manera que el cultiu del romaní no impedeix que es puguin collir les ametlles.

Els avantatges d’associar cultius de fruiters amb el cultiu d’aromàtiques són:

  • Els arbustos aromàtics afavoreixen la micorriza del sòl i per tant ajuden que els fuiters tinguin suport per la seva supervivència davant sequeres i falta de nutrients.
  • Cultivar fruiters amb aromàtiques vol dir que tenim dos cultius alhora i distribuim el risc.
  • Cultivar romanis entre amellers vol dir que afavorim la simbiosi vegetal tot donant suport a les abelles, que cridades pel nèctar del romaní aprofiten la floració de l’ametller i el seu pol·len i així enforteixen la comunitat de les abelles a finals d’hivern que prou falta els fa.

L’esforç i il·lusió que estan posant la Montse i en Jaume és una mostra que l’agroecologia va avançant i esperem que ben aviat puguem gaudir dels seus camps d’ametllers amb romanis florits.

 

Pilar Comes Solé Impulsora de la Xarxa Parc de les Olors

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar