Subscriu-te

Search
Close this search box.

Parc de les Olors Fitafita

 ADREÇA:
 Camí Partida de les Planes
43300- Mont Roig del Camp

CONTACTE:
Correu electrònic: fitafita@parcdelesolors.com
Tel: 627 56 98 72

El Parc de les Olors Fitafita recupera una finca agrícola de 4 hectàrees situada a la partida de les Planes de Mont-roig del Camp. Finca arbrada, amb garrofers centenaris, ametllers i oliveres. Una àrea d’horta, parres i cítrics completa el mosaic. Una mostra de l’evolució del paisatge agrari del Baix Camp.
El Projecte del Parc de les Olors es proposa tenir cura d’aquest paisatge agrari ja existent i completar-lo des de la perspectiva de l’Agroecologia amb l’aportació de la biodiversitat que suposarà la plantació de més de 100 espècies de Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM) així com aportar un espai de salut i experiències d’aprenentatge als visitants.

Entrada

L’accés al Parc de les Olors es fa a peu per un camí de xiprers i mates mediterrànies. Hi predominen els llentiscles i els alocs.

Pàrquing

L’àrea  d’aparcament  dels visitants i autocaravanes està previst que sigui al camp de l’entrada, sota oliveres i altres arbres. 

Camí terapèutic

Un camí terapèutic amb textures diferents ofereix l’experiència de caminar descalços tot estimulant la circulació sanguínia, recuperant l’equilibri i tot fent una sessió d’aromateràpia de camp amb els arbustos aromàtiques que acompanyen el recorregut.

Espiral d’aromàtiques

Davant del garrofer centenari trobarem l’espiral d’aromàtiques, un espai que acull una gran diversitat d’arbustos aromàtics . Un espai màgic de serenor i d’homenatge a la flora útil i medicinal mediterrània.

Bassa naturalitzada

L’espai d’aigua està centrat en una bassa naturalitzada amb plantes aquàtiques que s’encarreguen de depurar l’aigua i en un extrem es troba una cascada d’aigua que s’encarrega d’oxigenar l’aigua, fins permetre poder permetre fer-s’hi una bona remullada.

Camp d’ametllers amb romanins

Entre els ametllers preexistents hi ha uns lineals de romanins. La simbiosi positiva que s’estableix entre ametllers i romanins enriqueix en biodiversitat l’indret i afavoreix la pol·linització dels ametllers. La comunitat d’abelles es veu reforçada per la coincidència de la floració dels ametllers i el romaní a finals d’hivern.

Àrees de descans per autocaravanes

El Parc de les Olors Fitafita ofereix un espai específic perquè els visitants puguin pernoctar amb la seva autocaravana, per poder fer el programa d’activitats complert.

Basses de recuperació de l’aigua

La gestió sostenible de la finca preveu un procés de recollida i recuperació de les aigües residuals, mitjançant unes basses de depuració amb plantes.

Hivernacle entre parres

Tot aprofitant l’espai entre parres, un hivernacle permet comptar amb plantes tropicals i un espai per fer el propi planter que es va plantant a la finca.

Hort entre cítrics

L’espai entre els cítrics ja precedents, es destina al jardí culinari, on es troben totes aquelles plantes que s’apliquen més a la cuina intercalades entre verdures i hortalisses de l’hort d’autosuficiència.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar