Subscriu-te

Search
Close this search box.

Fer ‘herbing’ i collir flors, dos bones activitats per connectar amb la terra

Quan arriba la primavera, plou, s’allarga el dia i comença a fer bon temps, les plantes es desperten i creixen a gran velocitat.

I als pagesos ens falten hores i mans. 

Agraïm d’allò més la col·laboració de les persones voluntàries que venen quan poden.

Aquesta setmana comptem amb la col·laboració dels alumnes de primer curs d’ESO del Institut del nostre poble. Ve un grup aula cada dia. A primera hora els faig una classe de Geografia. Avui ha tocat el clima. La classe la fem a l’aire lliure i amb exemples del propi Parc de les Olors.

A continuació i per grups fan una feina de síntesi i reflexió sobre el que hem parlat, esmorzen i xerren una estona i finalment a la segona part del matí ens ajuden en algunes tasques del camp.

Avui ha tocat fer ”herbing”, desherbar el lineal de cebes i escaroles i collir les flors de calèndula. Tota l’herba que han tret després l’han dut a les gallines i cabretes que ja l’esperaven amb delit. A mode d’aprenentatge servei, aprenen tot fent un servei real.


Els joves adolescents, a la societat urbana i de consum en la que viuen la gran majoria, no tenen gaires oportunitats de sentir-se útils, de veure que l’activitat al camp pot ser fins i tot divertida. De seure a terra i embrutar-se les mans. D’entendre com creixen els vegetals, de sentir-ne el seu tacte i fins olor. De comprendre que som nosaltres que necessitem els vegetals fins per respirar.

Però nosaltres els adults, les empreses també hem de col·laborar amb els joves per facilitar-los aquestes experiències. La consciència ecològica que sense falta cal que tinguin les noves generacions l’hem d’inspirar els adults de manera pràctica i aquí estem al Parc de les Olors per col·laborar-hi.

Pilar Comes Solé

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar