Subscriu-te

Search
Close this search box.

Temps de fer esqueixos i sembrar de nou

Torna a començar el cicle: temps de fer esqueixos i sembrar de nou
Durant l’estiu hem collit les llavors de la major part de plantes que cultivem. Ara toca sembrar-les de nou i també fer esqueixos.

Quan es va acabant l’estiu ….

Al camp , a la segona quinzena d’agost ja comença a intensificar-se l’activitat de reproducció de les plantes. Preparem el planter de tardor. Els esqueixos els traiem de la poda que fem de les plantes aromàtiques. Ja hem començat a fer esqueixos de sempreviva, d’espernallac, de sàlvia i dels pàtxulis….El dia es va escurçant, les temperatures màximes afluixen, però les nits encara no són fredes. La franja de temperatures millor perquè les plantes germinin o bé arrelin els esqueixos és de 15-25ºC. Nosaltres ho fem ara sense posar-les al hivernacle. Però a la que vingui el mal temps i el fred, les haurem de posar al túnel per evitar que se’ns refredin.

La reproducció de les plantes aromàtiques i medicinals

Pel que fa a la reproducció de les PAM hem de diferenciar aquelles que són herbes de les que són arbusts. Les herbes com ara la menta o la tarongina són espècies de tija tova i fàcilment aconseguirem que arrelin en poques setmanes. No és pas el mateix en el cas dels arbustos com ara les farigoles, el romaní, la sàlvia…. Com que aquests tenen tiges molt endurides els costa uns dos mesos arrelar-se i moltes no ho aconsegueixen. En alguns casos és més fàcil fer-ho per llavor, el que passa és que el procés de germinació de les llavors d’aromàtiques també és molt més lent. Cal tenir en compte que acostumen a tenir llavors molt menudes i convé pràcticament només cobrir-les amb un polsim de terra. També hi influeix que nosaltres no fem servir hormones d’arrelament ni cap altre producte estimulador. Confiem en elles i en la ma verda de qui ha de fer aquesta feina. Esperem que per aquesta tardor tinguem sort i puguem fer-ne viure moltes.

6a. Edició Curs de cultiu i producció de Plantes armàtiques i medicinals

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar