Subscriu-te

Search
Close this search box.

Som conscients del paper que ens hi juguem amb la pèrdua de la biodiversitat?

Evident és, que la biodiversitat té un paper fonamental en el nostre dia a dia, es tracta d’una extraordinarietat, d’una importància molt rellevant. Però també és cert que a algunes persones, la pèrdua de la biodiversitat no els preocupa massa, ja que no troben la relació en com pot afectar aquesta pèrdua a les seves vides.

El paper de l’humà en la pèrdua de la diversitat

La humanitat actual té una gran tendència a destruir els hàbitats naturals, influint així en el tan sentit i viscut canvi climàtic, la presència d’espècies invasores i la sobreexplotació. Tot això impulsat per uns mal hàbits sustentats per l’egoisme i el consumisme que caracteritza gran part dels grans poders econòmics i polítics que governen el món.

La biodiversitat és essencial per al nostre benestar i si continua desapareixent, pot arribar a posar en perill el nostre futur. Ens aporta la purificació de l’aigua i l’aire, la fertilització del sol, el manteniment de condicions climàtiques adequades, la pol·linització de conreus, la dispersió de llavors de plantes, el control de plagues i malalties, i, en conclusió, una millora de la nostra salut.

Canvis i suggeriments per intentar reduir la pèrdua de la diversitat

Així doncs, tot i que es tracti d’un problema global i complex, cal trobar fórmules per evitar que la biodiversitat continuï disminuint. Des del Parc de les Olors del Serrat, us volem fer un seguit de suggeriments perquè entre tots intentem reduir aquesta pèrdua.

  • Crear i/o gestionar àrees protegides com parcs, reserves i zones de conservació.
  • Realitzar pràctiques agroecològiques, sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.
  • Fer un ús sostenible dels recursos naturals dels quals disposem, evitant la sobreexplotació.
  • Implementar mesures que previnguin la introducció i el control d’espècies invasores.

Aquestes són algunes de les accions que podem fer per evitar la disminució de la biodiversitat. És urgent que les persones aprenguem a combinar l’explotació dels recursos amb la preservació dels elements essencials i rellevants de la biodiversitat que garanteixen un bon funcionament de l’ecosistema. Recordeu, és important fer petits canvis en el nostre estil de vida i reduir així l’impacte ambiental que poden tenir les nostres accions.

El Parc de les Olors i la biodiversitat

Com ja sabeu, al Parc de les Olors, posem el nostre granet de sorra per promover la biodiversitat, oferint educació ambiental a infants i adults, en les visites i tallers, fent consciència pública per promoure la conservació de la biodiversitat i l’agroecologia; i amb col·laboracions com la de les Infusions per la biodiversitat o amb la participació en el Programa de seguiment de papallones diürnes de Catalunya, Andorra i Balears amb la publicació de “Com dissenyar un jardí de papallones (guia pràctica)”.

 

Júlia Ribas Cortina, coordinadora d’educació i activitats del Parc de les Olors del Serrat

Com dissenyar un jardí de papallones (guia pràctica)

Preu: 5,00 iva inclòs

Any de publicaciò: 2022
Idioma: Català
Tipus d’enquadernació: Desplegable

Editorial: GARDEN BIRDS
Pes: 40 g.
Mides: 12,50cm x 20cm (plegat)

Col·lecció Infusións per a la biodiversitat (CALMA, ALEGRIA, DIGESTIVA)

Preu: 14,00€ iva inclòs

3 CAIXES INFUSIONS (cada caixa amb 10 piràmids compostables  1,5g c/u)

Packaging ECO totalment compostable.

Infusió en fulla ecològica d’espais de cultiu ecológic i divulgació de les espècies de la Reserva Natural de Sebes i de la Xarxa Parc de les Olors.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar