Subscriu-te

Search
Close this search box.

Poden ser sostenibles els perfums?

La sostenibilitat, com bé sabeu, és per nosaltres imprescindible al Parc de les Olors. Amb les infusions, amb els condiments, els olis essencials, i també amb els perfums!

El món dels perfums i la sostenibilitat

Parlar de perfums i sostenibilitat alhora pot semblar complicat, ja que la indústria del perfum es basa en molt de màrqueting, en molt de fum… Sovint, es dediquen més esforços i diners en els envasos que no pas en la de la barreja d’essències que contenen. La major part de les vegades, acabem pagant per uns envasos que no es poden reciclar, per uns perfums basats amb essències sintètiques, per una marca i una publicitat que només fa que engruixir les butxaques del capitalisme especulatiu.

Perfum Làdan, el perfum del Parc de les Olors

Perfum significa el plaer d’olorar i ja fa un temps que hi ha una olor que representa a la Xarxa Parc de les Olors, l’olor del perfum Làdan, que ens transporta al bosc mediterrani amb molts altres matisos. Va ser creat per la perfumista Alice Gromez, amb qui vam escriure també el llibre “De la planta al perfum. Per un món de perfums sostenibles”. Perquè no volem només vendre un perfum, sobretot busquem que a través del coneixement del món dels perfums els consumidors vagin prenent consciència del què hi ha al darrere d’un perfum i de com us podeu fer vosaltres mateixos un perfum personalitzat.

Un dels components bàsics del nostre perfum, com bé evoca al seu nom, és el làdan, que és l’essència del Cistus ladaniferus. Aquest arbust, molt abundant a les terres àcides i seques de la Península Ibèrica és una estepa enganxosa de la que s’extreu una essència resinosa molt oportuna per donar un toc de bosc i fixar els perfums. Però en els darrers anys s’ha substituït per altres essències i nosaltres volem reivindicar-ne el seu ús, ja que això vol dir també fer un aprofitament d’una planta molt abundant i pròpia de les terres mediterrànies.

Per què el nostre perfum és sostenible?

  • El primer motiu pel qual es tracta d’un perfum sostenible, és l’envàs, es tracta d’un envàs reutilitzable, de vidre i amb el tap de fusta natural, creat a la Vall d’en Bas, la vall del perfum de Catalunya.
  • A més, el contingut del perfum és una essència molt complexa, un perfum d’alta gama, amb un còctel d’essències d’alta qualitat i majoritàriament naturals, amb un toc mediterrani, que aporta intensitat i permanència, de manera que si es posa al matí, l’olor dura tot el dia. 
  • Tot el procés de producció s’ha fet a Catalunya.
  • Finalment, es tracta d’un perfum sostenible perquè no apliquem un marge alt de comercialització, sinó un preu just.

Taller de perfums i aromateràpia

Els qui heu vingut a fer l’ Experiència d’aromateràpia i perfums, que oferim dues vegades al mes, haureu olorat ja aquest perfum. Arrodonim l’experiència del taller fent cadascú el seu perfum personalitzat i sovint, quan arriba l’hora de fer-lo, la gent olora l’essència del Làdan, que és la base que hi posem, i ja es conformarien amb no personalitzar-lo, ja que l’olor és boníssima!

Quan veniu a fer el vostre perfum personalitzat o adquiriu el perfum Làdan, ens ajudeu a fer créixer un món de perfums sostenibles. I perquè pugueu gaudir del nostre perfum aquesta setmana us el regalem quan feu una compra on-line de més de 50€.

Perfum Làdan

Pack Perfum Parc de les Olors ‘les nostres lavandes’ + Llibre “De la planta al perfum” (edició català)

El perfum de les nostres lavandes

Experiència d’aromateràpia i perfums  Agenda 2024

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar