Subscriu-te

Search
Close this search box.

Olis essencials aliats per la menopausa: com podem fer-los servir

Davant els símptomes de la premenopausa i de la menopausa, pot ser que hi hagi persones que vulguin recórrer a alternatives naturals per tal d’alleugerir-los. Per això, avui us presentem alguns olis essencials que podeu fer servir i us expliquem com podeu aplicar-los.

Cada persona, i per tant cada cos, és un món diferent, únic i especial. Hi ha estudis que situen l’edat mitjana de la menopausa a 55 anys, però bé sabem que no hi ha una edat exacta en què les dones ens trobem amb símptomes diversos a l’inici de la premenopausa o la menopausa.

La premenopausa es dona a l’inici de la disminució de les hormones sexuals femenines i el període de durada pot ser mig o llarg, poden passar d’1 a 4 anys fins que arribi la menopausa definitivament. Hi ha qui passa aquesta primera etapa gairebé sense adonar-se’n, però hi ha qui nota alguns símptomes com poden ser sufocacions, palpitacions o canvis emocionals entre altres.

Olis essencials per alleugerir els símptomes de la menopausa

Com s’indica en l’aromateràpia, alguns components olis essencials imiten l’estrogen, per això són recomanables per alleugerir els símptomes de la menopausa, ja que és el moment en què els ovaris en produeixen menys.  Al voltant dels anys 80 es va investigar si els fitoestrògens podrien fer els mateixos efectes que els estrògens i es va descobrir que podien actuar com els estrògens, encara que de manera més feble.

Alguns d’aquests olis essencials que contenen fitoestrògens, són el de xiprer (Cupressus semprevirens); o el de sàlvia (Salvia officinalis), que ens poden ajudar a aconseguir un equilibri hormonal.

Altres olis essencials que podem fer servir per alleugerir els símptomes són el de lavanda (Lavandula latifolia), que pot ajudar-nos a reduir els sufocaments i els mals de cap, ja que relaxa els vasos sanguinis; el de gerani (Pelargonium graveolens), que fa la funció d’estimulant en moments de decaïment; o el de bergamota (Citrus bergamia), que té propietats calmants.

 
Com fer-los servir per aprofitar els seus beneficis


Massatges i aplicacions corporals

Es recomana diluir els olis essencials en un oli base com el nostre oli de calèndula per fer un massatge en algun dels punts reflexos (part interna del turmell, xacres, canells o darrere les orelles).

  • Recepta per preparar una sinergia en roll on

En un pot de 10 ml amb tap tipus roll on Posar 6 gotes en total de qualsevol dels olis essencials mencionats anteriorment i omplir la resta amb oli de calèndula. Sacsejar la barreja per emulsionar i ja està llesta per fer-la servir.

  • Recepta per preparar un esprai per als sufocaments
    En una ampolla pulveritzadora, barregeu 100 ml d’hidrolat d’aigua de roses amb 3 gotes d’oli essencial de sàlvia; 3 gotes d’oli essencial de gerani; i 4 gotes d’oli essencial de bergamota.
    Al començament del sufocament, ruixeu sobre el pit i repetiu quan sigui necessari.

Ús de les sinergies en difusors

També es poden fer servir en un difusor d’ultrasons amb vapor ‘fred’ (mai amb espelmes o altres fonts de calor).

La quantitat de gotes d’oli essencial a posar-hi, depèn de les necessitats del moment i dels símptomes. Podeu començar amb 3 gotes fins a 10 – 15 si voleu més intensitat.

Inhalació directa

Podeu col·locar unes gotes d’oli essencial a un cotó i posar-lo de manera directa sobre el nas, per tal de poder-ne aspirar l’aroma.

És important tenir present que els olis essencials sempre han d’anar diluïts en un oli base, ja que alguns podrien ser dermo-càustics.

Esperem que aquesta informació us sigui d’ajuda i que pugueu fer servir els nostres olis essencials extrets de les Plantes Aromàtiques i Medicinals que cultivem i que col·laboren a millorar el nostre benestar físic, emocional i espiritual, per alleugerir els símptomes de la premenopausa o menopausa.

Júlia Ribas Cortina

Pack olis essencials per la menopausa

5 Olis essencials: lavanda, xiprer, sàlvia, bergamota i gerani. 100% purs i naturals. De producció ecològica certificada. 1 Hidrolat d’aigua de roses (rosa damascena) pur i natural de 150ml. DE REGAL: una ampolla roll on de 10 ml. PREU: 57€
Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar