Subscriu-te

Search
Close this search box.

Les farigoles i les faves ens anuncien la primavera

… i nosaltres us convidem a celebrar-la el 18 d’abril

Una de les primeres plantes aromàtiques que floreixen són les farigoles. Especialment la Thymus vulgaris. I aquesta setmana ja apunten les primeres flors. Si la voleu collir mireu de fer-ho quan només estan obertes un 50% de les seves flors, ja que aquest es considera el moment balsàmic, aquell en què la planta concentra més principis actius. I quan la colliu mireu sempre de no tallar-la arran, sinó deixar-li almenys uns 10-12 centímetres de tija perquè pugui rebrotar fàcilment.

Heu menjat mai una truita de xiulets amb un toc de flors de farigola?

Els xiulets són les primeres faves, una tavella tendra, que encara no marca la fava i que amb ella, ben talladeta a trossets petits i saltejada a la paella en podem fer el farcit d’una truita excel·lent que combina també amb espàrrecs i algun all tendre i si en girar la truita afegiu per sobre algunes floretes de farigola podreu gaudir d’un còctel de gustos mediterranis fantàstic.

La primavera és temps de flors?

Quan ens pregunten quin és el millor període per venir al Parc de les Olors i veure-ho tot florit em costa respondre a aquesta pregunta, perquè tenim floració al llarg de tot l’any. Les diferents espècies sembla que es posen d’acord i van donant-se el relleu. Al hivern la floració del romaní, després comença la calèndula que ens acompanya fins la primera onada de calor de l’estiu. Tot just al inici de primavera floreix la farigola, després és espectacular la sàlvia, l’orenga, el marduix, la sajolida i finalment per Sant Joan, quan ja arriba l’estiu floreix la lavanda. I encara a ple estiu podem veure el parc florit amb les espectaculars flors de l’equinàcia. En resum, que l’agroecologia que practiquem amb la diversitat d’espècies que conreem ens permet dir: vingueu quan vulgueu que sempre trobareu el parc florit.

La primavera és temps de renéixer

Amb tot, la primavera és aquell període de l’any que els vegetals ens donen més lliçons de vida. Els esqueixos arrelen amb facilitat, les llavors germinen més de pressa i la vitalitat vegetal ens obliga a intensificar la feina del viver. Per això us proposem que ens vingueu a ajudar el dia de la festa de la primavera que fem al Parc de les Olors del Serrat cada any. Enguany l’hem fixat el diumenge 18 d’abril. Un matí on us ensenyarem com cultivem al Parc, aprendreu a fer esqueixos, sembrar llavors, i podreu trobar planter de moltes espècies de plantes aromàtiques i medicinals, així com algunes d’horta perquè us pugueu fer el vostre Parc de les Olors a casa vostra. Ens ajudareu i us emportareu de regal un pack de 12 espècies. A més d’acabar amb un dinar a l’aire lliure que esperem us faci renéixer.

Pack Benvinguda primavera

1 Ratafia de flors del Parc de les Olors 500ml. 1 llauna d’infusió digest de Maria lluïsa 100 gr. 1 Llauna d’infusió adéu estrés 100 gr. De regal : 1 manat de farigola florida i 1 kg de faves ecològiques 34€
Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar