Subscriu-te

El camp humanitzat conforma un paisatge ple de vida
 Des de mitjan de juny fins els inicis de juliol el nostre camp de lavanda s’ha omplert de barrets, cistells i tisores, el paisatge s’ha vestit de vida humana. El paisatge rural del nostre entorn acostuma a veure’s buit de gent que el treballa. La mecanització i el monocultiu, així com l’abandó de les terres fa que sigui difícil veure camps humanitzats. Per això aquest període de la festa de la lavanda ens emociona, perquè ens vesteix de vida, ens humanitza el paisatge.

La millor inversió social: reconnectar-se amb el camp i donar-li vida

Quan es va a fer turisme d’experiència al camp sovint se’n fa un balanç personal: m’ha agradat, he après molt… Però i si en fem una anàlisi més circular?

Les més de 500 persones que han vingut aquest any a celebrar la festa de la lavanda al Parc de les Olors del Serrat han suposat que més de 8 persones diàries treballessin per fer que l’experiència resultés agradable i els serveis que precisaven els visitants fossin correctes. Que el forn del poble ens abastís de pa, que l’empresa càrnica de l’entorn ens facilités el pollastre i que els altres productes alimentaris que havíem de comprar també fossin de l’entorn. Els carbassons de l’hort i els cogombres no donaven abast de facilitar-nos els fruits que necessitàvem i vam arribar a esgotar els enciams. El rèdit de la festa ens ha permès plantejar-nos que podrem avançar el projecte d’ampliació de plaques fotovoltaiques previst per a l’any que ve i també plantar un nou camp de lavanda. En conclusió, és una bona inversió social fer turisme d’experiència al camp, perquè es fa moure l’economia circular i es fomenta que el camp sigui viu, actiu i una bona manera d’activar l’economia Km0.

Fer ratafia, collir marialluïsa, un sopar de pagès, fer te el teu propi perfum…. son les nostres properes propostes… perque vingueu a gaudir del camp. 

 

Pilar Comes Solé

I si us heu quedat amb ganes de més, o necessiteu olorar més lavanda  us fem arribar la proposta de pack setmanal ‘lavanda lovers’

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar