activitats al Parc de les Olors del Serrat

El Parc es pot visitar únicament comprant entrades d’activitats. Per grups de més de 15/20 persones consulteu activitats a mida.

Horari d’agrobotiga de dill. a div. de 9h a 14h i 16h a 18h

per caps de setmana truqueu abans.

Gaudeix d’un passeig guiat pel Parc de les Olors del Serrat, una experiència que et permet tocar, olorar i conèixer les propietats de les Plantes Aromàtiques i Medicinals.

Amb el guiatge expert de la Pilar Comes, creadora e impulsora de la Xarxa Parc de les Olors

Pimer diumenge de mes.

Un passeig de la planta al perfum. Amb l’experiència complerta t’enduràs el teu perfum personalitzat i el llibre ‘De la planta al perfum’.

passeig aromàtic + destil·lació + taller de perfums + elaboració perfum personalitzat + dinar/sopar ecológic.

Segòn diumenge de mes (matí).

L’univers de la cervesa explicat per Ferràn, un apassionat d’aquest món que ens ensenyarà a fer cervesa i a degustar-la.

Amb un dinar a l’estil oktoberfest amb els tocs de les nostres herbes aromàtiques i culinàries. 

Diumenge 24 d’octubre  – 11h

AGROECOLOGIA I RECURSOS BÀSICS  PER AL CULTIU DE PLANTES AROMATIQUES I MEDICINALS

AGROECOLOGIA I L’ECOSISTEMA D’UNA FINCA: Comprendre el camp com a ecosistema. L’ecosistema de la finca del Serrat dins de la Vall del Tenes….

AGROECOLOGIA EN LA GESTIÓ DE L’AIGUA: La perspectiva d’una gestió sostenible de l’aigua de reg. L’aprofitament de l’aigua de pluja.El paper de les basses…..

AGROECOLOGIA EN EL TREBALL DE LA TERRA I LA FERTILITZACIÓ: La importància d’un sòl fèrtil. Comprendre l’ecologia del sòl. Tipus de fertilitzants . Com fer un compost……

Taller teòric-pràctic de 1 jornada a càrrec de Pilar Comes Solé

Dissabte 2 d’octubre 2021. 11h a 18h (dinar inclòs)

Curs: 3a. edició: Cultiu i producciò ecològica de Plantes aromàtiques i medicinals

COM ES CULTIVEN LES PAM

INTRODUCCIÓ BOTÀNICA: Reconeixement de 40 espècies botàniques. Els compostos orgànics volàtils biogenètics. Espècie, subespècie, quimiotip. ….

CULTIU DE LES PAM ARBUSTIVES: Característiques de cada espècie. Reproducció per esqueix i per llavor. Condicions del sòl. Plantació a camp. Procés de creixement i desherbat…..

CULTIU DE PAM HERBÀCIES I PLANTES D’HORTA: Característiques de cada espècie. Reproducció per llavor i esqueix. Condicions del sòl. Vida del cultiu. Procés de creixement i desherbat. Mètode i calendari de collita. …..

Taller teòric-pràctic de 4 jornades a càrrec de Pilar Comes Solé

 Dissabtes 16, 23, 30  d’octubre i 6 de novembre – 9 a 18hs (dinar inclòs)

L’ASSECATGE I EL PROCESSAT DE LES PAM

LES CLAUS PER UN BON ASSECATGE DE LES PAM: La deshidratació de les PAM. Condicions necessàries per a un bon assecatge: temperatura, aire, humitat, foscor. Com fer un bon assecador sostenible i eficient. …..

PROCESSAT DE LA PLANTA UN COP ASSECADA: Desfullat. Mòlta. Treure la pols, Preparació del producte segons aplicacions. Cosmètiques, alimentàries, ….

DESTIL·LACIÓ PER ARROSSEGAMENT DE VAPOR: Les condicions per fer una bona destil·lació. El procés de destil·lació en alambí d’acer inoxidable. La destil·lació segons cada espècie. …..

Taller teòric-pràctic de 1 jornada a càrrec de Pilar Comes Solé

 Dissabte 13 de novembre – 9 a 18hs (dinar inclòs)

TALLER D’AROMATERÀPIA I PERFUMS

 • De la planta al perfum.
 • L’aromateràpia bàsica i la salut.
 • Perfums i notes olfactives.
 • Composició d’un perfum terapèutic personalitzat.

Taller teòric-pràctic de 1 jornada a càrrec de Pilar Comes Solé

 Dissabte 20 de novembre – 9 a 18hs (dinar inclòs)

TALLER DE COSMÈTICA i APLICACIONS MEDICINALS

 • Maceracions, tintures i extractes.
 • L’anàlisi de l’INCI d’una crema.
 • Fer barreges per infusions terapèutiques.
 • Com fer una farmaciola natural.

Taller teòric-pràctic de 1 jornada a càrrec de Pilar Comes Solé

 Dissabte 27 de novembre – 9 a 18hs (dinar inclòs)

El mes de novembre les olives ja comencen a madurar i és el moment oportú de collir-les per fer-ne oli i fer la conserva de les olives. Collir les olives és tota una festa, si a més les aprenem a confitar amb les herbes que s’hi escauen i en fem un tast, ja tenim un bon pla per compartir i gaudir d’un bon dia a l’aire lliure al Parc de les Olors.

Diumenge 21 de novembre  – 11h

TALLER D’APLICACIONS CULINÀRIES

 • El paper de les PAM a la cuina: Més que herbes per donar gust.
 • Com aplicar-les a la cuina.
 • 10 plats on les herbes són les protagonistes.

Taller teòric-pràctic de 1 jornada a càrrec de Pilar Comes Solé

 Dissabte 4 de desembre – 9 a 18hs (dinar inclòs)

taller de cuina de nadal saludable - banner

Nadal i menjar bé i saludable, poden estar units.

Per aixó organitzem un taller de cuina per sugerir-vos idees per donar-li el punt saborós i saludable al menú nadalenc.

Diumenge 12 de desembre 2021 (matí).

taller en familia vestim el tió

Ja tenim aquí el fred! I els nostres boscos s’omplen de Tions.

Volem acompanyar-te i ajudar-te a la recerca! Haurem d’investigar, olorar, observar i escoltar ben atents. Trobarem el nostre Tió i el personalitzarem al nostre gust.

Diumenge 12 de desembre 2021 (mati).

Curs: 3a. edició: Cultiu i producciò ecològica de Plantes aromàtiques i medicinals

Experiències a mida, per grups d’amics, familiars, empreses… Disenyem la teva activitat a mida, amb taller, experiències, dinar… 

Tenir un petit jardí a casa nostra ens pot aportar benestar i amb la difusió de llavors i espècies ajudem al medi ambient.

Al Parc de les Olors volem fomentar una jardineria de pagès, amb molta biodiversitat, amb planta ecològica i amb tècniques senzilles perquè al vostre balcó o jardí pugueu tenir les herbes per fer infusions, cuinar i ser una mica més feliços.

Us ajudarem a fer-ho. Cada dissabte al matí farem un taller on sembrareu, fareu esqueixos, trasplantareu i us endureu les plantes a casa, podreu assessorar-vos en el que necessiteu i tenir preus especials en la compra de les nostres plantes del viver.

Taller teòric-pràctic dinàmic, molt personalitzat i progressiu on treballarem amb instructor titulat el patró de la marxa correcte i farem exercicis per millorar la tècnica correcta.

Taller d’aromateràpia amb exercicis pràctics d’aplicació de diferents olis essencials indicats per a l’activitat esportiva de marxa nòrdica. 

Dinar aromàtic inclòs.

Fins a la propera!

No cal anar a la Provença per tenir una experiència autèntica de la sega de la lavanda. Collim, destil·lem i gaudim d’un dia al camp, tot envaint-nos de l’aroma i la màgia de l’estiu mediterrani.

Vine a collir la lavanda per poder fer els teus rams decoratius, veure com es destil·la, asisstir a un taller d’aromateràpia amb oli essencial de lavanda i a celebrar l’arribada de l’estiu amb un dinar aromàtic on la lavanda serà la protagonista.

segona quinzena de juny

Fins a la propera!

La ratafia és una licor de nous verdes amb 40 espècies diferents d’herbes medicinals amb una llarga tradició a Catalunya. Aprendre a fer la Ratafia ens ofereix l’oportunitat de fer un passeig guiat pel Parc tot collint les herbes que després aplicarem a fer el licor. Cadascú podrà fer la seva pròpia recepta, després compartirem un sopar a la fresca i farem un tast de la ratafia del Parc de les Olors.

Activitat programada al juliol.

 Fins a la propera! 

La xarxa parc de les olors : la força de la col·laboració

El món de les mentes és infinit i a la tardor és un bon moment per gaudir del seus aromes i conèixer les seves múltiples aplicacions, abans no arribi el fred i ens abandonin fins la primavera . Fem la FESTA DE LA MENTA perquè en pugueu gaudir, conèixer-les una mica més de prop i poder endur-vos un bon repertori d’esqueixos perquè els pugueu tenir al vostre jardí o balcó.

 Fins a la propera! 

Comments are closed.