Subscriu-te

Search
Close this search box.

Reconeixement, propietats i cultiu de PAM

Cal començar advertint que tots els vegetals són per la seva naturalesa éssers vius amb una potencial acció en els éssers humans. Hem sentit a dir segurament que un enciam ens ajuda a dormir, que  el bròquil és un aliment preventiu del càncer. ….Però no per això aquestes verdures o bé hortalisses es consideren plantes aromàtiques i medicinals. El concepte PAM (Plantes aromàtiques i Medicinals) es reserva a aquells vegetals que tenen una alta concentració de Compostos Orgànics Volàtils Biogenètics, és a dir que fabriquen un còctel d’actius força concentrats i d’acció provada, mitjançant tradició etnobotànica i/o científica.

Però en termes pràctics i des de l’enfocament del Parc de les Olors, tenim una visió molt integradora i àmplia, que no es limita a les espècies de PAM que tradicionalment s’han considerat. Per a nosaltres el terme flora útil potser és el més adequat. I comprèn tots aquells vegetals que tenen alguna aplicació funcional per als humans.

Sessió 1: ARBUSTOS AROMÀTICS MEDITERRANIS

Data: Dissabte 16 d’octubre de 2021

Horari: de 9h a 18h. (dinar inclòs)

Preu: 45€ 

Identificació de les espècies d’arbustos aromàtics mediterranis, família de les labiades: Lavandes, romanins, farigoles, sàlvies, sajolides, orengues……

Propietats i aplicacions bàsiques de cada espècie i elaboració d’herbari

Cultiu d’arbustos aromàtics: reproducció, plantació, poda i manteniment de les diferents espècies.

La sessió inclou pràctica de reproducció per llavor i esqueix d’algunes de les espècies aromàtiques tractades. Cada alumne se n’endurà una mostra. 

 

Properes sessions:

Dissabte 23 d’octubre 2021

Dissabte 30 d’octubre 2021

Dissabte 6 de novembre de 2021 

 

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar