Reconeixement, propietats i cultiu de plantes aromàtiques i medicinals

Cal començar advertint que tots els vegetals són per la seva naturalesa éssers vius amb una potencial acció en els éssers humans. Hem sentit a dir segurament que un enciam ens ajuda a dormir, que  el bròquil és un aliment preventiu del càncer. ….Però no per això aquestes verdures o bé hortalisses es consideren plantes aromàtiques i medicinals. El concepte PAM (Plantes aromàtiques i Medicinals) es reserva a aquells vegetals que tenen una alta concentració de Compostos Orgànics Volàtils Biogenètics, és a dir que fabriquen un còctel d’actius força concentrats i d’acció provada, mitjançant tradició etnobotànica i/o científica.

Però en termes pràctics i des de l’enfocament del Parc de les Olors, tenim una visió molt integradora i àmplia, que no es limita a les espècies de PAM que tradicionalment s’han considerat. Per a nosaltres el terme flora útil potser és el més adequat. I comprèn tots aquells vegetals que tenen alguna aplicació funcional per als humans.

Sessió 1: ARBUSTOS AROMÀTICS MEDITERRANIS

Data: Dissabte 16 d’octubre de 2021

Horari: de 9h a 18h. (dinar inclòs)

Preu: 45€ 

Identificació de les espècies d’arbustos aromàtics mediterranis, família de les labiades: Lavandes, romanins, farigoles, sàlvies, sajolides, orengues……

Propietats i aplicacions bàsiques de cada espècie i elaboració d’herbari

Cultiu d’arbustos aromàtics: reproducció, plantació, poda i manteniment de les diferents espècies.

La sessió inclou pràctica de reproducció per llavor i esqueix d’algunes de les espècies aromàtiques tractades. Cada alumne se n’endurà una mostra. 

 

Properes sessions:

Dissabte 23 d’octubre 2021

Dissabte 30 d’octubre 2021

Dissabte 6 de novembre de 2021 

 

Comments are closed.