Subscriu-te

Search
Close this search box.

El Parc de les Olors de Celrà

Entre l’alè social i la col·laboració pública

A la Xarxa Parc de les Olors comptem amb Parcs de diferents característiques. Avui he visitat el Parc de Celrà. Una iniciativa d’una entitat privada TIRGI que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual i l’Ajuntament de Celrà que ha cedit els terrenys. L’alè social del projecte es combina amb la col·laboració pública tot aportant un espai visitable i productiu on més de 60 espècies de PAM generen un jardí a les portes de les Gavarres, al Parc de la Torre Desvern, un lloc magnífic per a gaudi de tothom.

Una mica d’història

Ja fa més de 5 anys que en Joan Quintana, llavors directiu de Tirgi es va proposar fer un Parc de les Olors per facilitar que els treballadors de Tirgi poguessin combinar la feixuga feina a la planta de tractament de residus amb feina a l’aire lliure i en contacte amb les Plantes Aromàtiques i Medicinals. Va costar trobar la ubicació adequada, però finalment la col·laboració de l’Ajuntament de Celrà va fer possible la creació del Parc de les Olors de Celrà als terrenys municipals de la Torre Desvern. L’equip tècnic de la Xarxa Parc de les Olors els vam fer el disseny i els vam facilitar la planta i l’assessorament per a la seva execució.

El present

Una vegada completades les diferents fases d’execució del jardí visitable i alhora productiu, encetat ja el programa de visites escolars i ja amb un ampli bagatge d’oferir tallers, el Parc de les Olors de Celrà es planteja intensificar la seva labor divulgativa, i alhora mirar de poder comptar amb les instal·lacions necessàries per poder assecar adequadament la planta que cullen, processar-la i també disposar d’una agrobotiga.

El futur

Esperem que aquest model de col·laboració públic-privat pugui intensificar-se i aconseguir potenciar i ampliar el que ens beneficia a tots: un paisatge ben cuidat, salut i feina.

Pilar Comes Solè

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar