Subscriu-te

Search
Close this search box.

El levístic, la base del “caldo maggi”?

Al levístic se’l coneix també com a herba Maggi perquè era una de les herbes bàsiques que composaven aquest popular condiment alimentari.

El levístic, condiment i medicina

El caldo Maggi va ser un condiment que va fer molta fortuna. El va crear en Julius Maggi l’any 1887 amb una barreja d’herbes, sobre el principi químic de la descomposició de les proteïnes vegetals en medi àcid. Una de les herbes bàsiques que formaven part d’aquest condiment líquid concentrat era el Levístic (Levisticum officinalis).

El Levístic és una herba vivaç, una mena d’api concentrat que depura l’organisme, combat la retenció de líquids i facilita l’eliminació de les toxines. En la cultura dels països centreeuropeus té una llarga tradició com a condiment de diferents plats: brous, cremes de verdures i les llavors es fan servir per aromatitzar pastissos.

Al Parc de les Olors el vam descobrir fa uns anys i n’hem fet un cultiu encara molt limitat perquè en la nostra cultura encara no ens és gaire conegut. Però l’anem tallant i assecant les fulles per aplicar-les a la Sopeta Depur que fem. Ara que ja arriba la fresqueta i comencem a agrair els brous calentets al vespre, us recomanem que us feu un brou gairebé instantani amb una bosseta d’alguna de les nostres sopetes.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar