Subscriu-te

Search
Close this search box.

Comencem la sisena edició del curs de formació pràctica en pam

Curs: 3a. edició: Cultiu i producciò ecològica de Plantes aromàtiques i medicinals
Curs de formació pràctica: Cultiu i producció ecològica de plantes aromàtiques i medicinals

El proper dissabte 1 d’octubre encetarem la sisena edició del curs de formació pràctica en PAM amb la sessió introductòria sobre agroecologia, un mode d’agricultura que tractem de potenciar des del Parc de les Olors.

El cultiu de pam i l’agroecologia

Per a nosaltres l’agroecologia i el cultiu de Plantes Aromàtiques i Medicinals va estretament lligat. Agroecologia vol dir cercar l’equilibri ecològic en les pràctiques agrícoles, això suposa biodiversitat, combinar el cultiu de multitud d’espècies de plantes vol dir fomentar la fauna auxiliar que ens ajudaran a no tenir plagues, ni haver de fer cap tractament. Però és que les mateixes PAM també fan una bona feina en aquest sentit. Són repel·lent de certs insectes perjudicials i en canvi atrauen als pol·linitzadors imprescindibles.

Agroecologia vol dir protegir el sòl, evitar-ne l’erosió i en aquest aspecte les espècies de PAM que són la major part perennes i amb arrels profundes també ens hi ajuden molt.

I si, agroecologia també vol dir fomentar que els espais agraris siguin espais altament productius sense haver d’explotar-ne els recursos, sinó més aviat col·laborar a fer possible viure del camp segons una perspectiva on s’integren activitats de cultiu, d’elaboració de productes i d’activitats divulgatives perquè l’agroecologia també és una escola de salut per a les persones.

Pilar Comes Solé

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar