Subscriu-te

Search
Close this search box.

Com tractar les infeccions intestinals de manera efectiva i natural?

Ens diuen que hi ha passa de grips intestinals, molèsties intestinals i descomposició. Molts malestars que podem resoldre amb el PONIOL.

EL PONIOL (Micromeria o satureja fruticosa) té llarga tradició a les nostres terres com a planta que resol qualsevol dolència intestinal, especialment aquella que suposa descomposició.

El poniol antigament tenia molta tradició d’ús a les nostres terres perquè es coneixia la seva efectivitat per aturar les infeccions intestinals. Especialment tractaba la descomposició que produïa el tifus i que era una de les causes de mortalitat infantil més importants. Quan els nadons deixaven de mamar i començaven a beure aigua no tractada era quan molt sovint tenien tifus i en pocs dies podien deshidratarse i morir. LLavors se’ls tractava amb infusions de poniol i en poques hores se’ls reduïa la infecció i el perill de deshidratació.

Per això aquest arbustet mediterrani tan aromàtic com humil, que creix sovint entre pedres ha donat lloc a cançons i contes. Perquè no deuria ser senzill que els petits es prenguessin una aigua de poniol. També tenen tradició les sopetes de poniol. Però des de fa ja moltes dècades la medicina alopàtica ha tret el protagonisme al Poniol.

Tot recollint aquesta tradició, des del Parc de les Olors volem que aquesta planta torni a ser reconeguda. Per això us l’oferim en diferents formats:

  • Com planta en verd. La reproduim a partir de la nostra pròpia llavor i a la primavera ja en tindrem planter. És fàcilment cultivable en test o bé a l’hort.
  • Com a sopeta depurativa, en pols, en bosseta barrejada amb levístic per fer-se un brou saladet. Es pot acompanyar d’arròs bullit o bé pa torrat. 
  • Infusió depurat a granel, amb una barreja de poniol, herballuïsa… amb un toc d’estèvia.
  • Infusió digestiva amb poniol i regalèssia, en bossetes tot formant part de la col·lecció d’infusions per a la biodiversitat.

Tres opcions molt efectives. Us ho asegurem!  Feu-les servir al llarg de tot el procès infecciós. 

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar