Subscriu-te

Search
Close this search box.

Les bombes de llavors

Al Parc de les Olors del Serrat fem bombes de llavors.

Ja hem començat la temporada en que cada dia ve com a mínim una escola. 

El divendres eren quasi 100 alumnes i vam introduir en el rotatori de tallers l’experiència de sembrar mitjançant la tècnica ancestral que ja es practicava a l’antic Egipte i que Masanobu Fokuoka va anomenar com a  “Nendo dango” o bombes de llavors.

Perquè ara és temps de sembrar i amb la sequera ens cal ajudar a les llavors a que puguin germinar mentre esperen les desitjades pluges.

Què són i com es fan les bombes de llavors?

La tècnica és senzilla però dóna l’oportunitat als infants de fer pastetes amb la terra, fer una bola d’argila barrejada amb compost i aigua a mode d’un petit volcà. En el petit cràter s’hi posen les llavors i ja ben arrodonida la bomba es llença o es disposa sobre la terra o bé una mica enterrada si no es preveuen pluges aviat. Amb la humitat de la pròpia bomba o pilota, les llavors comencen a germinar. El valor educatiu d’aquesta experiència és molt alt perquè els infants van prenent consciència que ells i elles poden ajudar a repoblar els boscos, aportar biodiversitat i sobretot comprendre què necessita una llavor per germinar i com podem ajudar-les d’una manera pràctica i alhora divertida.

Més info:

https://repositori.educacio.gencat.cat/bitstream/handle/20.500.12694/1173/bombes_de_llavors_2020.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar