Subscriu-te

Search
Close this search box.

Aprendre de plantes i d’estils de vida

Aprendre de plantes i d’estils de vida des de l’experiència compartida de 9 dies al parc de les olors del serrat

La situació mundial de crisis climàtica, social i sanitària ens porta cada cop més a replantejar-nos la nostra forma de viure. El sistema consumista té data de caducitat i és el moment de construir alternatives sostenibles.

Aprendre de plantes i d’estils de vida des de l’experiència compartida de 9 dies al Parc de les Olors del Serrat

Des de la Xarxa Parc de les Olors impulsem un sistema formatiu al voltant de l’agroecologia i les plantes aromàtiques i medicinals.

Aquests dies que ja comencen a ser una mica més relaxats , estem acabant de planificar la sisena edició del curs de formació que anualment fem.

En el curs tractem d’oferir els coneixements i les eines per crear una alternativa econòmica i de vida. És per això que l’octubre del 2022 iniciem la sisena edició del Curs de formació pràctica: Cultiu i producció ecològica de Plantes aromàtiques i medicinals.(PAM). Tot basant-nos en l’experiència de la pròpia finca i en el model de negoci del Parc de les Olors.

Després d’experimentar cinc edicions del curs podem definir la formació com eminentment pràctica on es crea un clima familiar i comunitari. Això està reforçat perquè la jornada de treball és de tot el dia incloent el dinar. Moment de compartir i d’establir teixit humà. Hem tingut l’oportunitat de conviure amb persones molt diverses: Alumnat que s’està plantejant fer un gir a la seva vida i vol anar-se’n a viure al camp i treballar la terra; alumnat amb terres on vol experimentar o crear un negoci basat en les PAM; alumnat que vol prendre un temps per aprendre amb consciència i fer una vida més sana; i alumnat que vol complementar la seva formació teòrica amb una formació pràctica. Però tots i totes amb un interès comú: Viure la vida des d’una perspectiva agroecològica amb sinèrgia positiva amb la natura .

Aquest interès comú ha creat un clima de confiança on s’han pogut compartir els diferents projectes i necessitats, i d’on han sorgit molt bones relacions laborals i d’amistat.

Hem pogut conformar un espai per aprendre, compartir i crear de forma comuna. Podem dir que el curs és un petit tast d’una vida agroecològica i amb el qual a cada edició hem creat petites comunitats d’aprenentatge i suport mutu que un cop finalitzat, poden continuar funcionant.

Experiències d’aprenentatge modulars i eminentment pràctiques a la pròpia finca de la central de la Xarxa Parc de les Olors. Pots fer el curs sencer o per mòduls individuals

CALENDARI
MÒDUL 1: Dissabte 1 d’octubre 2022 – 9h -18h (dinar inclòs)
MÒDUL 2: Dissabtes i dumenges 15, 16, 29 i 30 d’octubre de 2022 – 9 a 18h (dinar inclòs)
MÒDUL 3: Dissabte 5 de novembre de 2022 – 9 a 18h (dinar inclòs)
MÒDUL 4: Dissabtes 12 i 19 de novembre i 10 de desembre de 2022 – 9 a 18h (dinar inclòs)

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar