Subscriu-te

Search
Close this search box.

Afavorir el vincle amb la natura

Ahir tres nenes que van venir a fer l’experiència de la calçotada amb els seus pares i mares, ens van sorprendre creant una instal·lació de land art a mode de ritual funerari, ja que havien trobat un ocellet mort i el van voler enterrar amb molta solemnitat. Amb els elements que van trobar a l’entorn, van formalitzar una expressió artística d’allò més entranyable. 

El land art és una corrent d’art contemporani en la que paisatge i obra d’art estan estretament enllaçats. Sorgida entre els anys 60 i 70, utilitza la natura com a material per intervenir en ella mateixa (pals, pedres, fulles, gel…). Generalment, les obres es mantenen a l’exterior exposades als canvis i l’erosió de l’entorn natural tractant de fusionar paisatge, escultura i expressió artística.

Les primeres obres de land art que es van realitzar van ser en deserts dels Estats Units a finals dels anys 70. Una de les obres més populars i representatives és la “Spiral Jetty”, creada per Robert Smithson on l’artista va treballar amb roques, terra i algues per conformar una llarga espiral que sobresurt de la terra i s’endinsa en el Gran Llac Salat.

 

El land art ofereix a nens i nenes (i grans!) oportunitats perquè es deixin endur per la seva curiositat tot guanyant iniciativa així com ajuda en l’elaboració de significats. També permet conèixer el medi ambient i que l’infant es reconegui part del mateix. Algunes coses que podem crear amb els més petits i petites van des de simples figures amb fulles de colors o la decoració amb fulles i branques. Podem afegir-hi pintura o buscar elements de diferents colors dins la mateixa natura.

El Parc de les Olors és un espai ideal per poder realitzar art efímer! Tot sovint ens trobem que els infants que ens visiten, creen diverses obres d’art dins del bosc a partir dels elements naturals que hi troben: aglans, pinyes, fulles, flors, branques, pedres, sorra…

Avui dia, molts d’aquests nens i nenes estan acostumats als patis de ciment de l’escola i als parcs de cautxú dins de la ciutat i els costa trobar espais on poder afavorir aquest vincle tan important amb la natura.

Nosaltres procurem afavorir aquest vincle i els elements que la conformen tot posant a la disposició dels infants diversos elements amb els que puguin crear, construir o interactuar: fet que els surt de forma natural.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar