Subscriu-te

Un dia per comprendre com s’aplica l’agroecologia

Comencem la 4ª Edició del CURS DE FORMACIÓ DEL PARC DE LES OLORS amb una sessió aplicada d’AGROECOLOGIA, tot prenent com exemple la finca del Serrat, seu de la Central de la Xarxa Parc de les Olors.

El primer mòdul del curs es concentra en una jornada el proper dissabte dia 2 d’octubre, de 9 a 14h. Tot fent un recorregut per la finca, anem tractant els diferents aspectes de l’agroecologia que apliquem:

  • Variables estructurals de l’ecosistema agrari
  • El paper del bosc i la seva gestió
  • El mosaic de cultius i el trànsit humà
  • La gestió de l’aigua i del sòl
  • Treball de la terra i fertilització
  • Bioconstrucció i sistema de gestió dels residus
  • Processos de transformació i comercialització agroecològics

Després d’un dinar saludable i de Km0, farem una segona part de treball de visita a les instal·lacions per comprendre el model de producció i comercialització des de l’entorn agroecològic.

L’agroecologia com a concepte

L’AGROECOLOGIA és un concepte que va més enllà de l’agricultura ecològica. No només és una agricultura sense adobs químics ni plaguicides de síntesi.

L’agroecologia suposa intervenir al camp des d’una perspectiva sistèmica. Entenem el camp com un ecosistema, no només com una superfície productiva. Els pagesos hem de prendre consciència que afavorir un equilibri ecològic ens serà favorable per a la nostra activitat productiva alhora que col·laborarem activament a reduir el canvi climàtic i millorar la qualitat de vida de les persones.

Vine a compartir amb nosaltres aquesta Jornada!!!

Mòdul 1: Agroecologia i recursos bàsics per al cultiu PAM

Preu: 45,00€ (iva inclòs)

MÒDUL 1: Dissabte 2 d’octubre 2021
Horari: 9h -18h (dinar inclòs)
Parc de les Olors del Serrat

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar