Subscriu-te

Tres esports per reforçar el sistema immunològic

Tornem a tenir rebrots de la pandèmia, confinaments preventius, mascaretes obligades i desinfecció a dojo. Totes aquestes són mesures de protecció reactiva i externa, però no ens parlen de què podem fer per tenir el sistema immunològic fort i l’ànim preparat per continuar fent front a l’amenaça invisible del COVID19.  La recepta no és senzilla però des de la Xarxa Parc de les Olors us la mirem de sintetitzar en tres nous esports que us animem a practicar

Tornem a tenir rebrots de la pandèmia, confinaments preventius, mascaretes obligades i desinfecció a dojo. Totes aquestes són mesures de protecció reactiva i externa, però no ens parlen de què podem fer per tenir el sistema immunològic fort i l’ànim preparat per continuar fent front a l’amenaça invisible del COVID19.  La recepta no és senzilla però des de la Xarxa Parc de les Olors us la mirem de sintetitzar en tres nous esports que us animem a practicar.

Cal hidratar-nos perquè una mucosa sana i hidratada serà la primera barrera efectiva contra el virus. Les infusions a més d’hidratar-nos ens aporten els principis actius desinfectants i antioxidants de les herbes medicinals.  Però les infusions han de ser bones de gust i les podem prendre fredes ara que fa calor. Recordeu de fer la infusió escaldant la planta i deixant-la infusionar tapada no més de 5 minuts. Colar-la i deixar-la refredar en una ampolla de vidre i quan estigui ja a temperatura ambient posar-la a la nevera. No les guardeu a la nevera més de 48 hores.

Infusioning: PRENDRE 3 INFUSIONS AL DIA

Cal hidratar-nos perquè una mucosa sana i hidratada serà la primera barrera efectiva contra el virus. Les infusions a més d’hidratar-nos ens aporten els principis actius desinfectants i antioxidants de les herbes medicinals.

Però les infusions han de ser bones de gust i les podem prendre fredes ara que fa calor. Recordeu de fer la infusió escaldant la planta i deixant-la infusionar tapada no més de 5 minuts. Colar-la i deixar-la refredar en una ampolla de vidre i quan estigui ja a temperatura ambient posar-la a la nevera. No les guardeu a la nevera més de 48 hores.

No n’hi ha prou en menjar verdures i fruites ecològiques, és molt important que no hagin passat gaires hores des que els vegetals s’han collit i nosaltres ens els mengem.  Els teixits vegetals un cop arrencats de la terra o de la planta perden en poques hores una part dels seus nutrients més importants. Em direu que és difícil d’aconseguir vèncer aquest obstacle, però podeu aconseguir-ho si us ho proposeu. Al Parc de les Olors us proposem que vingueu a collir-vos vosaltres mateixos els tomàquets, els pebrots, les albergínies blanques,....i totes les herbes culinàries que vulgueu. O bé que us els mengeu acabats de collir aquí mateix en una de les nostres activitats.

Horting: DE L’HORT A LA TAULA

No n’hi ha prou en menjar verdures i fruites ecològiques, és molt important que no hagin passat gaires hores des que els vegetals s’han collit i nosaltres ens els mengem.

Els teixits vegetals un cop arrencats de la terra o de la planta perden en poques hores una part dels seus nutrients més importants. Em direu que és difícil d’aconseguir vèncer aquest obstacle, però podeu aconseguir-ho si us ho proposeu. Al Parc de les Olors us proposem que vingueu a collir-vos vosaltres mateixos els tomàquets, els pebrots, les albergínies blanques,….i totes les herbes culinàries que vulgueu. O bé que us els mengeu acabats de collir aquí mateix en una de les nostres activitats.

Ens diuen que estar animats i alegres, prendre el sol ... ens  ajuda a que el sistema immunològic respongui adequadament. Les endorfines són les anomenades hormones de l’alegria. Les podeu estimular tot venint a fer exercici al Parc de les Olors i a compartir l’alegria i el bon humor que no volem perdre. Fins aviat!!!!

Funning: UNA BONA RESERVA DE VITAMINES I ESTAR ANIMATS

Ens diuen que estar animats i alegres, prendre el sol … ens  ajuda a que el sistema immunològic respongui adequadament. Les endorfines són les anomenades hormones de l’alegria. Les podeu estimular tot venint a fer exercici al Parc de les Olors i a compartir l’alegria i el bon humor que no volem perdre. Fins aviat!!!!

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar