Tres esports per reforçar el sistema immunològic

Tornem a tenir rebrots de la pandèmia, confinaments preventius, mascaretes obligades i desinfecció a dojo. Totes aquestes són mesures de protecció reactiva i externa, però no ens parlen de què podem fer per tenir el sistema immunològic fort i l’ànim preparat per continuar fent front a l’amenaça invisible del COVID19.  La recepta no és senzilla però des de la Xarxa Parc de les Olors us la mirem de sintetitzar en tres nous esports que us animem a practicar

Tornem a tenir rebrots de la pandèmia, confinaments preventius, mascaretes obligades i desinfecció a dojo. Totes aquestes són mesures de protecció reactiva i externa, però no ens parlen de què podem fer per tenir el sistema immunològic fort i l’ànim preparat per continuar fent front a l’amenaça invisible del COVID19.  La recepta no és senzilla però des de la Xarxa Parc de les Olors us la mirem de sintetitzar en tres nous esports que us animem a practicar.

Cal hidratar-nos perquè una mucosa sana i hidratada serà la primera barrera efectiva contra el virus. Les infusions a més d’hidratar-nos ens aporten els principis actius desinfectants i antioxidants de les herbes medicinals.  Però les infusions han de ser bones de gust i les podem prendre fredes ara que fa calor. Recordeu de fer la infusió escaldant la planta i deixant-la infusionar tapada no més de 5 minuts. Colar-la i deixar-la refredar en una ampolla de vidre i quan estigui ja a temperatura ambient posar-la a la nevera. No les guardeu a la nevera més de 48 hores.

Infusioning: PRENDRE 3 INFUSIONS AL DIA

Cal hidratar-nos perquè una mucosa sana i hidratada serà la primera barrera efectiva contra el virus. Les infusions a més d’hidratar-nos ens aporten els principis actius desinfectants i antioxidants de les herbes medicinals.

Però les infusions han de ser bones de gust i les podem prendre fredes ara que fa calor. Recordeu de fer la infusió escaldant la planta i deixant-la infusionar tapada no més de 5 minuts. Colar-la i deixar-la refredar en una ampolla de vidre i quan estigui ja a temperatura ambient posar-la a la nevera. No les guardeu a la nevera més de 48 hores.

No n’hi ha prou en menjar verdures i fruites ecològiques, és molt important que no hagin passat gaires hores des que els vegetals s’han collit i nosaltres ens els mengem.  Els teixits vegetals un cop arrencats de la terra o de la planta perden en poques hores una part dels seus nutrients més importants. Em direu que és difícil d’aconseguir vèncer aquest obstacle, però podeu aconseguir-ho si us ho proposeu. Al Parc de les Olors us proposem que vingueu a collir-vos vosaltres mateixos els tomàquets, els pebrots, les albergínies blanques,....i totes les herbes culinàries que vulgueu. O bé que us els mengeu acabats de collir aquí mateix en una de les nostres activitats.

Horting: DE L’HORT A LA TAULA

No n’hi ha prou en menjar verdures i fruites ecològiques, és molt important que no hagin passat gaires hores des que els vegetals s’han collit i nosaltres ens els mengem.

Els teixits vegetals un cop arrencats de la terra o de la planta perden en poques hores una part dels seus nutrients més importants. Em direu que és difícil d’aconseguir vèncer aquest obstacle, però podeu aconseguir-ho si us ho proposeu. Al Parc de les Olors us proposem que vingueu a collir-vos vosaltres mateixos els tomàquets, els pebrots, les albergínies blanques,….i totes les herbes culinàries que vulgueu. O bé que us els mengeu acabats de collir aquí mateix en una de les nostres activitats.

Ens diuen que estar animats i alegres, prendre el sol ... ens  ajuda a que el sistema immunològic respongui adequadament. Les endorfines són les anomenades hormones de l’alegria. Les podeu estimular tot venint a fer exercici al Parc de les Olors i a compartir l’alegria i el bon humor que no volem perdre. Fins aviat!!!!

Funning: UNA BONA RESERVA DE VITAMINES I ESTAR ANIMATS

Ens diuen que estar animats i alegres, prendre el sol … ens  ajuda a que el sistema immunològic respongui adequadament. Les endorfines són les anomenades hormones de l’alegria. Les podeu estimular tot venint a fer exercici al Parc de les Olors i a compartir l’alegria i el bon humor que no volem perdre. Fins aviat!!!!

Comments are closed.