Subscriu-te

Search
Close this search box.

Toca podar els rosers

El passat dissabte l’Hermínia ens va venir ensenyar com podar els rosers i també com podem injertar-los. No li agrairem mai prou la seva expertesa. No us puc pas sintetitzar tot el que ens va ensenyar. Només algunes notes per convidar-vos a experimentar amb aquest grup de plantes tan punxoses com seductores. Primer de tot ens va ajudar a diferenciar entre els rosers híbrids del te, i els rosers floribunda.

El passat dissabte l’Hermínia ens va venir ensenyar com podar els rosers i també com podem injertar-los. No li agrairem mai prou la seva expertesa. No us puc pas sintetitzar tot el que ens va ensenyar. Només algunes notes per convidar-vos a experimentar amb aquest grup de plantes tan punxoses com seductores. Primer de tot ens va ajudar a diferenciar entre els rosers híbrids del te, i els rosers floribunda. Els primers són els que només tenen una flor a la punta de cada tija, els floribunda, en canvi, són els que floreixen en ramells. Diverses flors a cada tija.
La poda dels rosers es fa per afavorir els brots nous de l’any que són els que ens faran roses.
Ens preocupava com podar els rosers enfiladissos:  pel que es veu els hem de definir 5 bares des del peu i abans de res caldrà tallar tot el que està sec: flors passades, branquetes seques…. I tallar totes les branques secundàries i brots excessius o bé que creixin cap a dins.

Sabíeu que totes les diferents varietats de rosers s’empelten en el peu del roser ? Sabíeu que la varitetat de roser aromàtic més valorat per a la perfumeria és la rosa x damascena? Es tracta d’un híbrid de la rosa gàl·lica i la rosa mosqueta.

Sabíeu que totes les diferents varietats de rosers s’empelten en el peu del roser ?

 Sabíeu que la varitetat de roser aromàtic més valorat per a la perfumeria és la rosa x damascena? Es tracta d’un híbrid de la rosa gàl·lica i la rosa mosqueta. Al Parc de les Olors en tenim un de ben gran, del que esperem que aquest any ja puguem reproduir-ne i tenir-ne molts nous exemplars de rosa damascena. Empeltarem els seus petits brots en els peus dels rosers salvatges que farem a partir de les llavors de la rosa canina de l’any passat.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar