Toca podar els rosers

El passat dissabte l’Hermínia ens va venir ensenyar com podar els rosers i també com podem injertar-los. No li agrairem mai prou la seva expertesa. No us puc pas sintetitzar tot el que ens va ensenyar. Només algunes notes per convidar-vos a experimentar amb aquest grup de plantes tan punxoses com seductores. Primer de tot ens va ajudar a diferenciar entre els rosers híbrids del te, i els rosers floribunda.

El passat dissabte l’Hermínia ens va venir ensenyar com podar els rosers i també com podem injertar-los. No li agrairem mai prou la seva expertesa. No us puc pas sintetitzar tot el que ens va ensenyar. Només algunes notes per convidar-vos a experimentar amb aquest grup de plantes tan punxoses com seductores. Primer de tot ens va ajudar a diferenciar entre els rosers híbrids del te, i els rosers floribunda. Els primers són els que només tenen una flor a la punta de cada tija, els floribunda, en canvi, són els que floreixen en ramells. Diverses flors a cada tija.
La poda dels rosers es fa per afavorir els brots nous de l’any que són els que ens faran roses.
Ens preocupava com podar els rosers enfiladissos:  pel que es veu els hem de definir 5 bares des del peu i abans de res caldrà tallar tot el que està sec: flors passades, branquetes seques…. I tallar totes les branques secundàries i brots excessius o bé que creixin cap a dins.

Sabíeu que totes les diferents varietats de rosers s’empelten en el peu del roser ? Sabíeu que la varitetat de roser aromàtic més valorat per a la perfumeria és la rosa x damascena? Es tracta d’un híbrid de la rosa gàl·lica i la rosa mosqueta.

Sabíeu que totes les diferents varietats de rosers s’empelten en el peu del roser ?

 Sabíeu que la varitetat de roser aromàtic més valorat per a la perfumeria és la rosa x damascena? Es tracta d’un híbrid de la rosa gàl·lica i la rosa mosqueta. Al Parc de les Olors en tenim un de ben gran, del que esperem que aquest any ja puguem reproduir-ne i tenir-ne molts nous exemplars de rosa damascena. Empeltarem els seus petits brots en els peus dels rosers salvatges que farem a partir de les llavors de la rosa canina de l’any passat.

Comments are closed.