Subscriu-te

Temps de fer sopars a la fresca: organitza el teu amb un toc aromàtic ben especial

 

Perquè no organitzar un soparet a la fresca? Us proposem de fer-ne un de ben aromàtic i que eviti els desagradables mosquits. Algunes plantes aromàtiques seran el nostre truc de cuina i ens ambientaran la taula amb uns perfums cítrics molt agradables per a nosaltres i molt poc atractius per als mosquits.

SABEU PERQUÈ LES ALFÀBREGUES TENEN FAMA DE SER ANTIMOSQUITS?

Les alfàbregues són plantes originàries de l’Índia. Un lloc on el clima és més aviat tropical i on les alfàbregues han de combatre l’atac dels mosquits que s’arriben a menjar les seves fulles. Les aromes cítriques està demostrat que són les que menys agraden als insectes, especialment als mosquits. Per això les alfàbregues (Ocimum basilicum) tenen en la seva essència molts tocs cítrics. Això és el que succeeix també amb altres plantes de climes més càlids i humits que el nostre. És el cas de la Maria Lluïsa o herba lluïsa (Lippia citriodora) i de l’herba llimona (Lemon grass). I també tenen tocs cítrics les mentes, especialment la menta de taronja (Mentha piperita var. Taronja) i l’herba bona (Mentha viridis).

EL RITUAL D’UNA SOPAR A LA FRESCA: PER A CADA MOMENT UNA PLANTA I UN PLAT

Primer hem d’ambientar la terrassa amb un bon toc d’alfàbrega. Abans de parar la taula llenceu una bona dosi d’ambientador d’alfàbrega.

Escena 1: ENCETEM EL SOPAR AMB UN MOJITO , UNES PATATES FREGIDES AMB UN TOC DE SAJOLIDA I XIPS DE SÀLVIA . Parem taula i col·loquem al mig de la taula la part del ram de menta herba bona que no haurem fet servir per fer el mojito. Us suggerim començar el sopar amb un mojito, patates xips amb sajolida i xips de sàlvia. La recepta del mojito la trobareu al llibret de les herbes a la cuina i com fer les xips de sàlvia també. I el polsim de sajolida el trobareu a la caixeta de condiments de carn i pasta.

Escena 2: UNA AMANIDA DE TOMÀQUET A L’ESTIL GREC I UNS RAVIOLIS/ESPAGUETIS AL PESTO O BÉ AMB MANTEGA D’ALFÀBREGA. Posem al mig de la taula el ram d’alfàbrega que no hàgim aplicat a fer el pesto. Per la recepta del pesto feu servir només les fulles més grans, compteu 4 o 5 fulles per ració i unes 2-3 nous , un polsim de parmesà i dues cullerades d’oli verge extra, amb un polsim de sal i optatiu un allet . Imprescindible un raget de llimona perquè no s’oxidi gaire la salsa. A l’amanida de tomàquet també ens hi pot anar bé disposar d’algunes fulles petites d’alfàbrega i per decorar el seu brot floral.

Escena 3: DAUETS DE POLLASTRE A L’ESTIL THAI. Posem a la taula la part verda de l’herba llimona i reservar la part blanca per fer la salsa a l’estil tailandès. Posem a la batedora trossejada la part blanca de l’herba llimona, una mica de sal, unes cullerades d’oli. Sofregir una mica els dauets de pollastre que haurem salat i empebrat. Retirar-los i sofregir una mica de ceba picadeta. Introduir la picada de l’herba llimona i un got de llet de coco , quan bulli afegir-hi el pollastre i deixar-lo coure durant uns 4-5 minuts.

Escena 4: UNES POSTRES BEN FRESQUETES I AMB UN TOC DE COULÍS DE MARIA LLUÏSA. A la taula poseu-hi un bon ram de maria lluïsa. Compreu un sorbet de llimona i serviu-lo juntament amb fulles menudes de maria lluïsa que prèviament haurem deixat macerar en una solució dolça d’aigua+ sucre (pot ser morè), disposar les fulles de maria lluïsa al damunt del sorbet de llimona.

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar