Subscriu-te

Temps de carbasses

Temps de carbasses

Les nostres carbasses de violí o de cacahuet estan esplèndides, aquesta setmana les hem de collir. El problema que tenen per a nosaltres és on les guardem perquè ocupen molt espai. Per això us animem que ens en compreu.

Ara és quan són més bones!!

Carbassa de cultiu ecològic, proper i de temporada

 

Les carbasses ecològiques que han estat cultivades amb un sistema ecològic biodinàmic tenen un sabor més dolç i intens (això dit pels cuiners dels millors restaurants de Catalunya). Per nosaltres al Parc de les Olors la terra on cultivem es un ‘ésser viu’ més, valorem la funció que compleixen tots els microorganismes, fongs, insectes i cucs ja que ajuden a millorar la fixació dels nutrients a la terra i així els vegetals que cultivem tenen a l’abast nutrients creats naturalment sense necessitat d’afegir-ne d’altres químics externament.

Com que el cultiu de la carbassa fa de ‘descontaminant’ de sòls ja que té la capacitat d’absorbir metalls pesants, hidrocarburs i radioactivitat del terra (entre d’altres) us recomanem adquirir carbasses que hagin estat cultivades de forma ecològica en sòls fertilitzats només amb adob orgànic ecològic. Així podem estar segurs que estaran lliures de compostos tòxics.

Propietats alimentàries de les carbasses
Propietats alimentàries de les carbasses
 

La carbassa és de la família de les cucurbitàcies, com el carbassó i el cogombre. Es tracta d’un fruit que fa la planta per protegir les seves llavors. Hi ha més de 850 varietats de carbasses algunes són més dolces, d’altres més insípides, de colors que van del blanc al taronja.

La carbassa és un aliment que conté un 90 % d’aigua, un 70% d’hidrats de carboni d’assimilació progressiva en forma de midó, un 20% de proteïnes i un 13% de greixos poliinsaturats.Menjar carbassa també ens aporta carotens, son els responsables del seu color taronja i que el cos pot transformar en vitamina A i també vitamina C que és un antioxidant molt potent. Això sí, hem de vigilar la forma de cocció per minimitzar el risc de perdre les vitamines, es recomana cuinar-la al vapor no més de 15 min.

La carbassa també ens pot aportar fibra, component diari necessari en la nostra dieta, essencial per mantenir l’estat dels budells, perquè ajuda a fer créixer la flora intestinal bona (efecte prebiòtic), redueix els problemes de restrenyiment i té un efecte protector davant del càncer de còlon i recte.

* segons la base de dades BEDCA

La carbassa a la cuina
 

Mil i una formes de menjar carbassa crua o cuinada: al vapor, bullida, al forn, estofada… Podem posar-la ratllada crua a l’amanida, en una sopa a trossets o en crema passada per la turmix. Podem sumar-la a la patata en un guisat i com ingredient de postres i pastissos.

Ufff!!! Tenim mil receptes i tot l’hivern per gaudir del seu sabor…. només cal posar recepta amb carbassa a google i ens en sortiran milers.

Ahhh… i les llavors també les podem menjar.. però això en un altre post.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar