Subscriu-te

Search
Close this search box.

Tanquem l’estiu amb la festa dels tomàquets i les alfàbregues

 Honorar-les és agrair tot el que ens donen i sobretot aquest any que els ha costat tant sobreviure a les onades de calor i a la sequera.

El calendari festiu té un origen molt relacionat amb la terra, les feines al camp i els cicles dels seus fruits. Des del Parc de les Olors volem mantenir i potenciar aquest sentit de les festes. I per això aquest mes d’agost farem un homenatge a l’hort d’estiu i especialment als tomàquets i les alfàbregues. Alhora ens permetrà retrobar-nos després de vacances amb els nostres amics i família.


Les tomaqueres i les alfàbregues, una parella indestriable que ens dona una lliçó de multiculturalitat

Per a nosaltres els tomàquets i les alfàbregues formen una parella indestriable. Quan plantem les tomaqueres que hem ajudat a néixer des de les llavors de l’any passat, ja deixem el lloc perquè després del primer desherbat puguem plantar-hi les alfàbregues. Mirem de plantar tantes alfàbregues com a tomaqueres. Les tomaqueres es veuen protegides d’insectes perjudicials per a elles gràcies a l’olor intensa cítrica que exhalen les alfàbregues. I aquestes troben sota les tomaqueres una semi ombra protectora que els fa suportar millor la sequera i la calor.

Mireu que és curiós el que ens ensenyen aquestes dues plantes: les alfàbregues procedeixen de l’Índia, d’Àsia, mentre les tomaqueres venen d’Amèrica i es troben a les nostres terres mediterrànies a l’estiu i s’ajuden i molt entre elles. Són dues plantes immigrants que demostren que no hi ha fronteres ni diferències si el que volem és col·laborar entre nosaltres. Tot un exemple d’integració multicultural que nosaltres tractem d’afavorir tant com podem.

Més info… Festa dels tomàquets i les alfàbregues

 

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar