Subscriu-te

Search
Close this search box.

Tanquem  l’estiu amb la Festa de la menta

El proper diumenge farem la festa de la menta. Per fi les pluges han fet que el nostre camp de mentes tornés a reverdir i créixer. Què ens aporten les mentes?

El món de les mentes

Hi ha moltes espècies de mentes, però sembla que la primera menta que era una planta aquàtica. Per això les mentes conserven la passió per estendre’s a través dels seus rizomes o tiges subterrànies i suporten molt bé l’excés d’aigua i l’entollament. Es considera que hi ha més de 25 espècies de mentes i moltes varietats, perquè les mentes fàcilment s’hibriden entre elles i s’adapten al medi que els ha tocat viure.

Menta d’aigua (Mentha aquàtica)

La podem trobar a les ribes dels rius i en llocs entollats d’aigua. No necessita gaire llum i és molt adequada perquè la posem a l’ombra.

Herbabona (Mentha spicata)

És la menta més suau i de més aplicacions alimentàries. La més cultivada i apreciada del món. No té tanta intensitat de mentol i per tant és refrescant i digestiva però sense ser agressiva. Les seves fulles i tiges són d’un verd més clar i és molt fàcil de cultivar.

Menta piperita (Mentha Piperita)

Es considera que és una planta híbrida de l’herbabona i la menta aquàtica. Té un intens aroma a mentol i s’acostuma a fer servir en aplicacions cosmètiques i medicinals, especialment se n’obté l’oli essencial de menta que es fa servir tant en aromateràpia com en molts productes cosmètics. Se la reconeix perquè té una tija morada i quadrada a més d’unes fulles d’un verd intens i allargades.
De mentes piperites n’hi ha molts híbrids i varietats: la menta de taronja (Mentha piperita x citratus), la menta de xocolata (Mentha piperita x xocolat)….

Poliol (Mentha pulegium)

És una menta de fulles petites i arrodonides amb una tija floral força destacada. Normalment es cull quan floreix i s’aplica molt per a infusions. Quin no s’ha pres una menta poliol ?

Aquestes són les mentes que es cultiven, però cada medi té la seva menta adaptada a l’ecosistema i per tant no us penseu que el món de les mentes s’ha acabat aquí. Això només ha estat un primer tast.

festa de la menta - 19 de setembre 2021

Les aplicacions de les mentes

i tot el que farem a la Festa de la menta

  • Amb les fulles fresques de l’herbabona farem EL “MOJITO” sense alcohol del Parc de les Olors.
  • Amb la menta piperita farem una destil·lació i obtindrem l’hidrolat i l’oli essencial.
  • Farem esqueixos de menta perquè pugeu tenir-ne a casa.
  • Farem una experiència d’aromateràpia amb menta

I sobretot mirarem de passar-nos-ho molt bé tot compartint un dinar on la menta serà protagonista.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar