
Cap a mitjan d’hivern es considera que és el període més adient per la poda dels vegetals. I amb la poda, sempre ens sorgeixen dubtes. Per això comptarem amb un especialista del tema en Josep Sibilla perquè ens faci una bona sessió de formació de poda d’arbres i arbustos al Parc de les Olors del Serrat.
PERQUÈ CAL PODAR?
Podar es fa per ajudar a l’arbre o bé l’arbust a créixer millor, a produir més si es tracta d’un fruiter i a donar-li la forma adequada al lloc i a la funció. Sovint el creixement espontani d’un arbre el porta a tenir excessives branques, algunes que es creuen i es fan nosa entre elles o bé a un creixement desequilibrat segons la cara nord o sud de l’arbre…
HI HA DIFERENTS TIPUS DE PODA?
Cada arbre i cada arbust se li ha de fer la poda a mida, perquè cada exemplar té un creixement propi i únic, però bàsicament podem diferenciar entre:
Poda de neteja i manteniment: és la que es fa per eliminar branques seques, brots del peu de l’arbre, branques que es creuen…
Poda de fructificació: és la que està relacionada amb la productivitat que es busca. En el cas dels fruiters cap buscar renovar la fusta que ha fet fruit enguany per afavorir la que portarà l’any que ve.
Poda de formació: és la poda que es fa en els primers anys de vida de l’arbre perquè l’arbre tingui la forma adequada.
Poda de regeneració: S’aplica a arbres que han estat anys sense podar o arbres vells. A vegades cal fer una poda una mica radical, però també depèn del tipus d’espècie que sigui és més o menys sensible a una poda radical.

Aquestes són només unes notes informatives bàsiques i generals, ens anirà molt bé el taller de poda que ens oferirà en Josep Sibilla per poder-ho observar a la pràctica i poder-li plantejar tots els dubtes que ens sorgeixin.

Preu: 16,00€
Sessio matinal
Data: 28 de gener 2023
Horari: de 9h a 13h (dinar opcional 15€)
Lloc: Parc de les Olors del Serrat
Taller teòric-pràctic on explicarem l’anatomia de l’arbre (biologia) de manera entenedora, fins el com, quan i el perquè si es que hem de podar-lo.
Donarem una pinzellada sobre cada tipus de fruiters i sobre casos pràctics que animer veient.
Josep Sibilla jardiner amb més de 30 anys d’experiència, especialista en arbres, docent i educador ambiental.