Surt del desconfinament amb garanties!

El futur és vegetal i us convidem a compartir-lo.  Abans de res, agrair-vos el suport que durant aquestes setmanes que no hem pogut fer-vos abraçades, ni hem pogut fer activitats, hem rebut de molts de vosaltres, com veritables Amics del Parc de les Olors que sou. Aquests dies he tornat a llegir el llibre de Stefano Mancuso: “El futur és vegetal”. Us el recomano. Fonamentalment, ell ens diu que els vegetals són éssers vius amb una intel·ligència molt complexa i difusa, el que els permet resoldre problemes amb molta eficiència. Ells per naturalesa sempre estan confinats, perquè no es poden moure i per això han hagut d’elaborar estratègies de supervivència basades en l’autosuficiència i en l’aprofitament dels recursos del seu medi .

El futur és vegetal i us convidem a compartir-lo.

Abans de res, agrair-vos el suport que durant aquestes setmanes que no hem pogut fer-vos abraçades, ni hem pogut fer activitats, hem rebut de molts de vosaltres, com veritables Amics del Parc de les Olors que sou.
Aquests dies he tornat a llegir el llibre de Stefano Mancuso: “El futur és vegetal”. Us el recomano. Fonamentalment, ell ens diu que els vegetals són éssers vius amb una intel·ligència molt complexa i difusa, el que els permet resoldre problemes amb molta eficiència. Ells per naturalesa sempre estan confinats, perquè no es poden moure i per això han hagut d’elaborar estratègies de supervivència basades en l’autosuficiència i en l’aprofitament dels recursos del seu medi .

La crisi sanitària que estem patint i la lliçó dels vegetals

Celebrem que la sanitat pública hagi sabut adaptar-se i entregar-se com ho ha fet per atendre l’atac del coronavirus covid-19, però l’atenció sanitària sobretot s’ha concentrat en recomanar mesures higièniques, distanciament social i una atenció als casos greus amb uns tractaments de vida o mort. La raó : frenar el contagi i evitar morts.

Però quina lliçó ens donen les plantes aplicable al moment actual?

Les plantes fan medicina preventiva i miren d’aprofitar els recursos del seu entorn per aconseguir-ho.

Les plantes treballen tan eficaçment com poden en autoprevenir-se les malalties. Ho fem així nosaltres?. Elles ho fan tot estimulant el seu sistema  immunològic amb l’autofabricació de potents principis actius antioxidants, terpens, polifenols…..un còctel complex i poderós que han anat sabent fer amb una certa especialització segons cada espècie i necessitat ambiental. . És tota una lliçó de medicina preventiva. Com podem fer això els humans? Com que som animals no en sabem tant de autofabricar-nos la nostra pròpia medicina, però està demostrat que riure, estimar, menjar sa i caminar pel bosc o pel Parc de les Olors, on inhalem aquests principis actius de manera concentrada per la forta presència de plantes medicinals que hi cultivem, i anar prenent infusions ( poden ser fredes) al llarg del dia és una bona estratègia per fer que el nostre organisme tingui una resposta immunitària apropiada a possibles infeccions.

Aquests dies de confinament hem hagut de ser més autosuficients en tot, a més de creatius. Hem vist com la gent aprenia a fer pa a casa perquè no hi havia ni un gram de farina al supermercat. Hem pogut descobrir el valor que té l’espai vital, tenir un jardí, o una terrassa. Tenir unes plantes que poder cuidar o poder fer un hortet. Nosaltres al Parc de les Olors, treballant de sol a sol ens hem sentit privilegiats. I com que ja anem camí del desconfinament , però ens cal estar alerta i cuidar-nos molt, us volem convidar a venir-nos a veure de seguida que pugueu. Perquè pugueu fer medecina preventiva us posem a la vostra disposició el Parc de les Olors del Serrat, un espai segur i saludable, tot un parc de salut per venir a sentir la gran lliçó de la intel·ligència vegetal.

Consulteu les activitats a l’agenda 

Comments are closed.