Subscriu-te

Surt del desconfinament amb garanties!

El futur és vegetal i us convidem a compartir-lo.

Abans de res, agrair-vos el suport que durant aquestes setmanes que no hem pogut fer-vos abraçades, ni hem pogut fer activitats, hem rebut de molts de vosaltres, com veritables Amics del Parc de les Olors que sou.
Aquests dies he tornat a llegir el llibre de Stefano Mancuso: “El futur és vegetal”. Us el recomano. Fonamentalment, ell ens diu que els vegetals són éssers vius amb una intel·ligència molt complexa i difusa, el que els permet resoldre problemes amb molta eficiència. Ells per naturalesa sempre estan confinats, perquè no es poden moure i per això han hagut d’elaborar estratègies de supervivència basades en l’autosuficiència i en l’aprofitament dels recursos del seu medi.

La crisi sanitària que estem patint i la lliçó dels vegetals

Celebrem que la sanitat pública hagi sabut adaptar-se i entregar-se com ho ha fet per atendre l’atac del coronavirus covid-19, però l’atenció sanitària sobretot s’ha concentrat en recomanar mesures higièniques, distanciament social i una atenció als casos greus amb uns tractaments de vida o mort. La raó : frenar el contagi i evitar morts.

Però quina lliçó ens donen les plantes aplicable al moment actual?

Les plantes fan medicina preventiva i miren d’aprofitar els recursos del seu entorn per aconseguir-ho.

Les plantes treballen tan eficaçment com poden en autoprevenir-se les malalties. Ho fem així nosaltres?. Elles ho fan tot estimulant el seu sistema  immunològic amb l’autofabricació de potents principis actius antioxidants, terpens, polifenols…..un còctel complex i poderós que han anat sabent fer amb una certa especialització segons cada espècie i necessitat ambiental. . És tota una lliçó de medicina preventiva. Com podem fer això els humans? Com que som animals no en sabem tant de autofabricar-nos la nostra pròpia medicina, però està demostrat que riure, estimar, menjar sa i caminar pel bosc o pel Parc de les Olors, on inhalem aquests principis actius de manera concentrada per la forta presència de plantes medicinals que hi cultivem, i anar prenent infusions ( poden ser fredes) al llarg del dia és una bona estratègia per fer que el nostre organisme tingui una resposta immunitària apropiada a possibles infeccions.

Aquests dies de confinament hem hagut de ser més autosuficients en tot, a més de creatius. Hem vist com la gent aprenia a fer pa a casa perquè no hi havia ni un gram de farina al supermercat. Hem pogut descobrir el valor que té l’espai vital, tenir un jardí, o una terrassa. Tenir unes plantes que poder cuidar o poder fer un hortet. Nosaltres al Parc de les Olors, treballant de sol a sol ens hem sentit privilegiats. I com que ja anem camí del desconfinament , però ens cal estar alerta i cuidar-nos molt, us volem convidar a venir-nos a veure de seguida que pugueu. Perquè pugueu fer medecina preventiva us posem a la vostra disposició el Parc de les Olors del Serrat, un espai segur i saludable, tot un parc de salut per venir a sentir la gran lliçó de la intel·ligència vegetal.

Consulteu les activitats a l’agenda 

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar