Subscriu-te

Search
Close this search box.

S’enceta la col·laboració per fer un nou Parc de les Olors al Tarragonès

En Jorge Rovira és un emprenedor a qui li agrada el camp i amb qui compartim una filosofia vital agroecològica. La seva finca d’onze hectàrees situada als afores d’Altafulla és un indret ideal per fer-hi el Parc de les Olors.

De la City a Altafulla

Primer van sentir la necessitat de deixar Barcelona per viure en un indret ben comunicat i amb una qualitat de vida de poble on poguessin fer créixer el seu fill i alhora compatibilitzar amb els vincles professionals encara inevitables amb la gran ciutat. Diferents casualitats els van portar a Altafulla, una vila encantadora del Baix Gaià, plena d’història i harmonia. Altafulla (en àrab al-taf-ullah) podria traduir-se com a “la misericòrdia d’Al·là”, però abans dels musulmans ja eren terres poblades des de temps prehistòrics i sobretot té moltes restes romanes. Actualment, el seu nucli de població que envolta el castell manté una harmonia constructiva en el seu conjunt, cosa que el fa un dels pobles més bonics de l’àrea tarragonina. En Jorge i la seva família han comprat i rehabilitat una casa del nucli antic, i als afores han trobat una finca agrícola d’onze hectàrees mig abandonada que també es proposen revitalitzar-la des de la perspectiva de l’agricultura regenerativa.

La iniciativa Espores del Gaià & Xarxa Parc de les Olors

Amb poc temps en Jorge s’ha posat mans a l’obra i primer s’ha dedicat a recuperar i revitalitzar les vinyes, les oliveres i els garrofers ja preexistents a la finca. Han calgut moltes hores de desbrossadora, molta paciència i bon fer per poder collir el raïm del 2023 i fer-ne les primeres 400 ampolles de vi. Ha creat la seva empresa: Espores del Gaià i des d’aquesta iniciativa s’ha proposat vincular-se a la Xarxa Parc de les Olors, per crear el Parc de les Olors Espores del Gaià.

Sentim que l’indret és l’adequat, una finca en desús en un lloc accessible i ben atractiu, que respira mediterraneïtat, des d’on es podrà valoritzar la cultura de la pedra seca, garrofers centenaris, vinya antiga plantada a vast i tot plegat donant-li una major biodiversitat amb el més de 100 espècies de Plantes Aromàtiques i Medicinals que s’hi aniran plantant. Un espai agroecològic que combinarà la producció agrícola amb la divulgació, per així facilitar el contacte de la ciutadania amb el món del camp i poder enfortir la comunitat dels que pensem que un món millor comença per millorar el nostre entorn.

 

Pilar Comes Solé
Impulsora de la Xarxa Parc de les Olors

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar