Subscriu-te

Search
Close this search box.

S’acosta el 8 de març: feminisme com a humanisme i pacifisme

Les manifestacions del 8 de març, quan es celebra el Dia Internacional de la dona treballadora es fan a les grans ciutats, mentre les dones del camp continuen al peu del canó, perquè la Teresa no pot deixar de munyir les vaques cada matí i cada tarda. Tampoc pot deixar de cuidar als garrins, ni deixarà de fer el dinar pels de casa. I la Consol no pot deixar de estar al viver per atendre els que li venen a comprar els enciams i les patates de sembrar que s’han de fer abans de Sant Josep. I les dones que tinc més a prop, al nostre equip: La Fabiana que igual et fa una web, com et fa un taller amb els nens, com cuina i atent als nostres visitants. L’Olivia que cuida del jardí, del viver i dels gatets amb tot el seu amor. I la Sandra, que tant t’elabora les infusions, com atent els escolars, com cull les calèndules del camp i tot amb tanta destresa i celeritat que se’t fa difícil poder-ho ni percebre.


La vida al camp no entén de celebracions internacionals. Però encara que no puguem anar a la manifestació això no vol dir que no siguem activistes del que les dones porten reivindicant des de fa segles: la igualtat entre les persones, sigui quin sigui el seu gènere i la PAU.

Recordem algunes dades històriques

L’any 1914 a Suècia, Alemanya i Rússia es va commemorar el 8 de març com a dia internacional de les dones, però sabeu que reivindicaven les manifestants? Es manifestaven contra la guerra que semblava imminent (1ªGuerra mundial).
El 8 de març de 1917 les dones russes van sortir al carrer massivament per demanar aliments i el retorn dels combatents (a la 1ªGuerra mundial van morir més de 2 milions de soldats russos). Manifestacions espontànies de dones que clamaven contra la monarquia russa i que en va precipitar la seva caiguda. A Rússia i a altres estats de l’antiga Unió soviètica el dia 8 de març és festiu.

La ONU va proclamar el 8 de març com el Dia Internacional de la dona treballadora des de l’any 1977. I ara ja s’ha programat des de l’ONU l’objectiu 50-50 pel 2030. Ja es comença a parlar de la Generació Igualtat.

Com celebrar el 8 de març l’any del Covid-19? El millor que podem fer és regalar salut i alegria a aquelles dones del nostre entorn que amb el seu dia a dia fan un món millor, un camp millor, una família millor i aporten pau al seu entorn.

Pack Dia de la dona

1 infusió de marialluïsa + 1 infusiò 'Bona tarda' + 1 tassa amb tap i infusor + 1oe de taronja + 1 oe de eucaliptus GRATIS: 2 entrades visita guiada!! PREU: 29€
Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar