S’acosta el 8 de març: feminisme com a humanisme i pacifisme

Les manifestacions del 8 de març, quan es celebra el Dia Internacional de la dona treballadora es fan a les grans ciutats, mentre les dones del camp continuen al peu del canó, perquè la Teresa no pot deixar de munyir les vaques cada matí i cada tarda. Tampoc pot deixar de cuidar als garrins, ni deixarà de fer el dinar pels de casa. I la Consol no pot deixar de estar al viver per atendre els que li venen a comprar els enciams i les patates de sembrar que s’han de fer abans de Sant Josep. I les dones que tinc més a prop, al nostre equip: La Fabiana que igual et fa una web, com et fa un taller amb els nens, com cuina i atent als nostres visitants. L’Olivia que cuida del jardí, del viver i dels gatets amb tot el seu amor. I la Sandra, que tant t’elabora les infusions, com atent els escolars, com cull les calèndules del camp i tot amb tanta destresa i celeritat que se’t fa difícil poder-ho ni percebre.


La vida al camp no entén de celebracions internacionals. Però encara que no puguem anar a la manifestació això no vol dir que no siguem activistes del que les dones porten reivindicant des de fa segles: la igualtat entre les persones, sigui quin sigui el seu gènere i la PAU.

Recordem algunes dades històriques

L’any 1914 a Suècia, Alemanya i Rússia es va commemorar el 8 de març com a dia internacional de les dones, però sabeu que reivindicaven les manifestants? Es manifestaven contra la guerra que semblava imminent (1ªGuerra mundial).
El 8 de març de 1917 les dones russes van sortir al carrer massivament per demanar aliments i el retorn dels combatents (a la 1ªGuerra mundial van morir més de 2 milions de soldats russos). Manifestacions espontànies de dones que clamaven contra la monarquia russa i que en va precipitar la seva caiguda. A Rússia i a altres estats de l’antiga Unió soviètica el dia 8 de març és festiu.

La ONU va proclamar el 8 de març com el Dia Internacional de la dona treballadora des de l’any 1977. I ara ja s’ha programat des de l’ONU l’objectiu 50-50 pel 2030. Ja es comença a parlar de la Generació Igualtat.

Com celebrar el 8 de març l’any del Covid-19? El millor que podem fer és regalar salut i alegria a aquelles dones del nostre entorn que amb el seu dia a dia fan un món millor, un camp millor, una família millor i aporten pau al seu entorn.

Pack Dia de la dona

1 infusió de marialluïsa + 1 infusiò 'Bona tarda' + 1 tassa amb tap i infusor + 1oe de taronja + 1 oe de eucaliptus GRATIS: 2 entrades visita guiada!! PREU: 29€

Comments are closed.