Subscriu-te

Search
Close this search box.

Sabeu que hi ha un arbre que té l’escorça encoixinada?

Vaig descobrir-ho al Bosc jardí de la Fonte Baixa a Astúries. Si alguna vegada passeu per Luarca, no us el perdeu, però mireu de fer una visita guiada amb en Nike (nosolojardines.com) i fer-la al mes de febrer, quan les camèlies japòniques floreixen. A més de camèlies vam veure molt més…..

El bosc jardí de fonte baixa

Es tracta d’un jardí clàssic de lluïment, producte dels diners, del gust per l’art i els jardins del propietari industrial fabricant dels famosos donuts (Panrico). A la seva mansió d’estiueig li va anar afegint en diferents fases una àrea enjardinada de més de 20 hectàrees. En aquest jardí hi ha un predomini de les camèlies, ben entès perquè hi viuen de meravella i perquè el paisatgista que va dissenyar el jardí amb el propietari és un dels viveristes de camèlies més importants d’Europa. Actualment el jardí de la Fonte Baixa té com a co-propietari l’Ajuntament de Luarca qui és qui en fa el manteniment i la gestió.

https://www.turismoluarcavaldes.es/bosque-jardin-de-la-fonte-baxa/

Una visita guiada amb moltes curiositats

Si el Nike no ens ho fa adonar, no haguéssim descobert que les sequoies són arbres que tenen l’escorça encoixinada. Quan la toques i la prems t’adones que és tova i fa com un petit coixí. Aquesta característica la desenvolupa per protegir-se del foc i no morir-se cremat.

Una altra curiositat: Sabeu que l’atzabeja (en castellà azabache) és un fòssil vegetal. Les araucàries o falgueres gegants que habitaven les terres asturianes fa molts milions d’anys van convertir-se en fòssils i actualment són l’atzaveja més valorada del món. 

Ja veieu que tot acaba estan relacionat amb les plantes 🙂

Pilar Comes Solé

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar