Subscriu-te

Recuperem la festa tradicional de la collita de la lavanda

Hem de fer la collita de la lavanda en poc més de 15 dies.

De mitjan de juny fins la primera setmana de juliol la flor lila de la lavanda ens aporta l’excel·lent aroma i converteix els camps en un paisatge encisador.

Durant aquest període el Parc de les Olors del Serrat organitza una festa de la lavanda cada dia. Tractem de recuperar la festa tradicional de la lavanda, quan es collia a ma i els que la collien se n’enduïen el 50% a casa seva i l’altra meitat la deixaven per destil·lar allí on es collia. En acabar la feina es celebrava amb un bon àpat comunitari.

La festa de la lavanda del Parc de les Olors del Serrat

Quan els treballs al camp eren artesans, per fer la collita calia la col·laboració de la comunitat. I després de la feina venia la festa, s’acabava amb un bon àpat i amb molta alegria. Al Parc de les Olors volem recuperar aquest esperit i per això la festa comença amb un bon passeig fins el camp de lavanda. 

Ben equipades amb barret, tisores i cistell les persones inscrites a la festa es posen a collir-la durant una estoneta, després la porten a la caseta dels perfums on hi ha instal·lat el destil·lador i a més de veure com funciona, expliquem els diferents tipus de lavanda, les seves propietats i usos. I per completar l’experiència acabem amb un soparet a la fresca.

 

Per aquelles persones que no pugueu venir a la festa de la Lavanda


Si no podeu venir a la festa de la lavanda us podeu consolar una miqueta amb el Pack lavanda del Parc de les Olors que inclou:

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar