Subscriu-te

Search
Close this search box.

Recuperem el tió de Nadal

Diumenge vam recuperar la tradició del tió de Nadal. Els nens van anar a buscar al bosc els troncs, els van caracteritzar amb l’acostumada barretina i cara simpàtica. I ara cal abrigar-lo molt i alimentar-lo molt bé perquè arribada la nit de Nadal cagui amb abundància els turrons, les neules i altres menges o joguines.

La tradició del tió, un ritual ple d’amor a la natura en la celebració del solstici d’hivern

La tradició del tió s’ha anat limitant a les nostres terres a un ritual infantil. Però us volem animar a recuperar-lo per a tota la família i això si heu de cantar la cançó: i a picar s’ha dit.

Caga tió
ametlles/avellanes i torró
no caguis arengades
que són massa salades
caga torrons
que són més bons
Caga tió
ametlles i torró
si no vols cagar
et donaré un cop de bastó
Caga tió!

Els rituals nadalencs i els regals

Per Nadal sembla que se’ns activa la generositat, les ganes d’obsequiar als altres, l’obligació de fer regals, però sovint ens costa triar-los. A continuació us volem donar unes quantes idees amb un xic d’ironia:

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar