Subscriu-te

Quan un tractor fa miracles…

Un grup escolar de màxima complexitat va venir a fer el programa d’activitats per als alumnes d’infantil aquesta setmana.

I no us podeu imaginar l’efecte que li va produir veure el nostre tractor a un nen que quasi no parlava….

I de cop va dir: “tractor”

Els tallers s’anaven fent amb els dos grups d’infantil i de cop un dels infants es va separar del grup i es va dirigir cap el tractor tot assenyalant-lo. Era un nen de 5 anys que no parlava, les mestres no li havien sentit mai articular cap paraula. I de cop senten que diu: “TRACTOR”. Ben clar!!! Les mestres i l’equip educatiu del Parc es van quedar xocats i de seguida li van proposar al nen de pujar-lo al tractor. Sens dubtar-ho i amb un somriure ampli i distés va gaudir uns minuts d’estar sobre el tractor i feliç ja s’imaginava que estava conduint-lo a tot gas. Tots ens vam emocionar i vam poder apreciar com a vegades un tractor pot fer miracles.

Les activitats educatives que fem al Parc de les Olors ens suposa un dels programes formatius més ambiciosos i que ens requereix més energia. Són més de 6000 escolars que ens visiten a l’any. I cada vegada hi hem d’aplicar més esforç i energia, perquè tant els mestres com els infants que venen en general connecten més sovint amb les pantalles que amb les plantes. Ni en tenen l’hàbit i a vegades els falta trobar-hi el significat. Però el que si que veiem és que en la major part dels casos, al cap d’una estona d’estar al Parc i al llarg de les activitats la connexió es va trobant. L’energia elèctrica es transforma en energia creativa i aquí trobem unes pedres, allí unes branques disposades de manera artística. Un grupet que es queda enamorat de les cabretes i no paren de donar-los menjar. Uns altres que decideixen fer tombarelles o bé fer muntanyetes amb la grava de la plaça…..Vaja, nosaltres només els posem l’escenari, ells construeixen els significats. I ves per on, un nen amb un quadre proper a l’autisme el tractor li va aportar el significat tant valuós que va fer el miracle que comencés a parlar.

Quan un tractor fa miracles...
Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar