Subscriu-te

Search
Close this search box.

Què suposa la perfumeria sostenible?

¿Per a això cal renunciar a fer servir un bon perfum? La nostra opinió és que no. Posem l'exemple del perfum del Parc de les Olors. Alice Gromez, una perfumista professional amb una llarga experiència,  ens ha creat una base de perfum que atén els criteris que vam marcar conjuntament i que garanteixen el que podem identificar com a perfumeria sostenible:

La perfumeria sostenible és una tendència creixent, que respon a la presa de consciència ambiental: hem de millorar el món des de qualsevol àmbit de la vida humana, per poder garantir la supervivència de les futures generacions. A aquesta necessitat de canvi de la nostra forma de vida actual (que afavoreix un gran desequilibri ambiental), l’ hem anomenat sostenibilitat. Però aquest és un concepte molt ampli de què s’abusa.

Si el que ens preguntem és com podem fer un bon perfum sense perjudicar el medi ambient, atenem a una posició ètica. Una ètica  en la qual les decisions que cal prendre en el procés llarg i complex de crear, fabricar i comercialitzar un perfum no només tenen en compte els requisits del mercat. També cal racionalitzar, preveure i evitar en la mesura que puguem la petjada de carboni i altres conseqüències ambientals que poden derivar-se de les nostres accions.

¿Per a això cal renunciar a fer servir un bon perfum? La nostra opinió és que no.

Posem l’exemple del perfum del Parc de les Olors. Alice Gromez, una perfumista professional amb una llarga experiència,  ens ha creat una base de perfum que atén els criteris que vam marcar conjuntament i que garanteixen el que podem identificar com a perfumeria sostenible:

1) El nostre projecte perfum té com a objectiu divulgar una cultura que afavoreixi una consciència de consum responsable, sense haver de renunciar a disposar d’un bon perfum.

2) Una cultura del perfum que tracta de garantir un preu just per als productors i per als consumidors. La cadena d’intermediació, el que anomenen la cadena de valor, que va del productor de l’essència o matèria primera, fins a arribar a el perfum que es ven a la perfumeria és molt llarga i afavoreix l’especulació i sobretot una poca valoració de la tasca de qui obté les essències, els productors.

3) Valoritza les essències de les plantes mediterrànies. La Península Ibèrica és un paradís d’espècies aromàtiques molt utilitzades en la perfumeria. Lavandes, estepes, romaní, farigola, sàlvies, … s’obtenen com a matèria primera, però poques es valoritzen adequadament, simplement són considerades matèries primeres que compren a baix preu les empreses distribuïdores d’olis essencials. Amb el nostre projecte perfum tractem de valorar aquestes joies naturals utilitzant-les per personalitzar el perfum base de Parc de les Olors.

Cada persona escull entre les essències mediterrànies aquelles que li semblen més adequades per donar el seu toc personal al perfum.

4) A l’hora d’utilitzar matèries primeres exòtiques tractem de garantir que provinguin de conreus ecològics i responguin a un mercat just.

5) I si s’han d’utilitzar molècules sintètiques, sigui perquè les naturals posen en risc d’extinció animals o plantes.

3) Valoritza les essències de les plantes mediterrànies. La Península Ibèrica és un paradís d'espècies aromàtiques molt utilitzades en la perfumeria. Lavandes, estepes, romaní, farigola, sàlvies, ... s'obtenen com a matèria primera, però poques es valoritzen adequadament, simplement són considerades matèries primeres que compren a baix preu les empreses distribuïdores d'olis essencials. Amb el nostre projecte perfum tractem de valorar  aquestes joies naturals utilitzant-les per personalitzar el perfum base de Parc de les Olors.

Al Parc de les Olors tenim la sort de comptar amb la col·laboració de l’Alice Gromez, una perfumista professional amb una llarga experiència i molt sensibilitzada pel tema ambiental. Vol impulsar una perfumeria sostenible i per això hem programat un curs intensiu el 27 i 28 de novembre al Parc de les Olors del Serrat.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar