Subscriu-te

Search
Close this search box.

Parc de les Olors del Serrat

 ADREÇA:

Camí Salve Regina s/n.
08187 Santa Eulàlia de Ronçana

CONTACTE:

Correu electrònic: serrat@parcdelesolors.com
Telèfon 93 742 7152

Una finca de 12 hectàrees

Un gran jardí productiu de 6 hectàrees i 6 hectàrees de bosc.

La finca del Serrat la vam comprar l’any 2015. Era una finca erma i amb el sòl molt degradat. Vam decidir convertir-la amb una finca agroecològica: Un espai de cultiu de moltes espècies diferents de Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM), un bosc que envolta els camps de cultiu, un gran jardí de pagès on la sostenibilitat és la fita. El cultiu de PAM es fa tot aplicant tècniques de permacultura, on la cura del sòl i la biodiversitat són claus bàsiques per tenir bones produccions i equilibri ecològic.

Parc de les Olors del Serrat, seu central de la Xarxa C/ Salve Regina s/n, 08187, Sta. Eulàlia de Ronçana info@parcdelesolors.com Telèfon 93 742 7152

Activitats

Festes, tallers, cursos …. un món d’ experiències per reconnectar amb la natura i  fer salut

Els caps de setmana el Parc de les Olors del Serrat ofereix una gran diversitat d’activitats. També programem activitats per a grups concertats. Són activitats formatives però alhora lúdiques  on participar, gaudir i sentir el món de les plantes, conèixer les seves propietats i aplicacions de manera senzilla i directa.

Espai educatiu a l’aire lliure

Ens visiten més de 150 escoles, també centres de secundària, formació professional i grups universitaris.

Els centres educatius troben al Parc de les Olors una aula a la natura on els alumnes aprenen tot fent servir els sentits. S’introdueixen en el món de les Plantes Aromàtiques, Medicinals i Culinàries i les seves propietats i aplicacions. El programa educatiu està dissenyat de manera adaptada a les diferents etapes i continguts. 

Activitats Parc de les Olors del Serrat

Innovem, cultivem i fem productes

Innovem, redescobrim espècies autòctones i creem productes. 

Disposem d’agrobotiga  que ofereix als nostres visitants productes propis elaborats amb les nostres plantes. Fem cultiu ecològic certificat i programat, sota petició d’empreses del món de la cosmètica, alimentació, herbolaris, licorers….

A la pròpia finca fem tot el procés productiu: des de la llavor al producte final. Seleccionem les nostres llavors, en fem la seva reproducció en el viver, el seu cultiu, l’assecatge i el processat fins el producte final que venem a l’agrobotiga o bé al major per a les empreses amb qui tenim acords de col·laboració.

Saps que tenim un edifici de palla?

La nau agrícola que vam inaugurar el novembre de 2015 és un edifici d’estructura de fusta i parets mestres de palla (sistema cut). (enllaç al video). L’edifici acull des de l’assecatge de les plantes (assecador solar), el magatzem i la sala d’elaboració, la sala i porxo d’activitats, així com l’agrobotiga. La finca és autosuficient d’energia elèctrica mitjançant la instal·lació autònoma de plaques fotovoltaiques i una autogestió de l’aigua dels dos pous que té la finca. El reg es fa amb reg de goteig.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar