Subscriu-te

Search
Close this search box.

Parc de les Olors de Terracuques

 ADREÇA:
Ctra de l’Arboç a Banyeres, km 1,5
43720 – l’Arboç – Tarragona

CONTACTE:
Correu electrònic: terracuques@parcdelesolors.com
Tel:  629 74 34 07

Terracuques, un espai rural que reviu com a Parc de les Olors

Feia temps que anava darrera d’una finca per fer-hi un Parc de les Olors. Volia que fos el meu Ikigai, un pla de jubilació actiu. Després d’un llarg itinerari a la recerca de finca, fa uns dos anys vaig comprar Terrracuques. L’espai era un camp abandonat, on sobrevivien unes oliveres i alguns arbres fruiters esparsos. També hi havia algunes edificacions ruïnoses i un pou d’aigua. Una tanca delimitava una part de la finca on es va decidir concentrar-hi la plantació de Plantes Aromàtiques i Medicinals(PAM). I amb molts ànims, mentre s’anaven resolent els permisos i les primeres obres a fer en la part de les edificacions, es va fer el projecte de disseny del Parc i es va començar a fer la plantació. Però tan bon punt es va plantar, en una nit, els conills van devorar totes les plantes. Una cosa mai vista. En principi les PAM precisament fan l’olor intensa per defensar-se de l’atac de depredadors com ara els conills. Però es veu que n’hi havia tants i estaven tan afamats que no van dubtar en menjar-se-les. Això ho va canviar tot. Calia reforçar la tanca perimetral amb una base de formigó, una autèntica muralla per als conills i tornar a planificar la plantació. Entre l’hivern de 2022 i la primavera de 2023 hem fet les obres de rehabilitació dels espais construïts i la primera fase de la plantació, el Parc de les Olors de Terracuques ja comença a ser és una realitat.

Diseño sin título (1)

Un oasi de biodiversitat

Al voltant de Terracuques el cultiu que hi ha és bàsicament de vinya i alguns camps de cereals. El Parc de les Olors de Terracuques serà com un oasi de biodiversitat, on segons un cultiu agroecològic es farà el contrapunt amb l’agricultura de monocultiu de l’entorn.

El cultiu de la lavanda i de l’herballuïsa es combina amb el de la Rosa Damascena. De manera que tot resseguint el perímetre de la tanca s’han plantat rosers de rosa damascena. Els rosers que es destil·len per obtenir l’aigua de roses i l’oli essencial de rosa. A més de ser productius i fer molt bonic, faran que la tanca metàl·lica acabi essent invisible i a més proporcionarà una vora verda que donarà unitat i frescor al conjunt.

L’hort medicinal i diferents rodals d’aromàtiques complementen les àrees plantades, tot oferint la possibilitat de conèixer més de 50 espècies de Plantes Aromàtiques i Medicinals.

El concepte és que amb l’aportació de biodiversitat aquest entorn guanyi en equilibri i aquest afavoreixi també al de les persones que hi passin una bona estona, tot aprenent i gaudint de l’oasi de Terracuques.

Experiències i teràpies naturals

El Parc de les Olors de Terracuques és un espai molt adient per reconnectar amb la natura. A més de les experiències programades pel propi PO Terracuques l’espai permet oferir  activitats a grups concertats entorn teràpies naturals i divulgació de les aplicacions de les Plantes Aromàtiques i Medicinals.

La destil·lació amb alambí serà una de les nostres activitats més quotidianes i un dels eixos de les experiències a oferir als nostres visitants.

Agrobotiga

A l’agrobotiga de Terracuques trobareu els productes de la marca Parc de les Olors a més dels que anem elaborant en el nostre propi parc.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar