Subscriu-te

Search
Close this search box.

Parc de les Olors de Taradell

El Parc de les Olors de Taradell es el primer Parc Semi-Urbà de la Xarxa. Aquest Parc té la peculiaritat que no es troba situat en un sol espai, sinó que el trobarem repartit per diferents indrets del municipi.

 ADREÇA:
 Osona –  Taradell (08552) 

CONTACTE:
Correu electrònic: taradell@parcdelesolors.com
Tel: 649 00 13 25 – 93 812 6100

Taradell, terra de barballó
Barballó és el nom que posem a Taradell, com en altres indrets del país, a la lavanda.

RECUPERACIÓ DEL BARBALLÓ I LES ATXES DE LA NIT DE REIS

 

La idea de la creació del parc neix de la necessitat de recuperar el barballó autòcton del poble utilitzat per la tradició de les Atxes de Reis.

L’Ajuntament de Taradell pretén recuperar la tradició del conreu i ús de plantes aromàtiques. A la vegada es vol promocionar Taradell com a indret turístic amb identitat pròpia vinculada a tradicions i rituals.

Qué oferim

TALLERS MENSUALS I A MIDA

Agenda de tallers mensuals, tallers a mida, visites amb guia, visites lliures…

El Parc de les Olors de Taradell ofereix mensualment un taller obert a adults o famílies amb infants per tal de transmetre els coneixements sobre les plantes aromàtiques i medicinals d’una forma lúdica, amena però a la vegada amb rigurositat i transmissió de coneixements a través de l’experiència, l’experimentació i la realització de productes que cada participant s’emportarà a casa.
Els tallers engloben coneixements de botànica, cosmètica, cuina, aromateràpia, etc.

Segueix-nos per estar al corrent dels tallers que oferim!

Educar per a la sostenibilitat

Programa escolar

Una proposta basada en l’aprenentatge per projectes.

Escola bressol i Cicle infantil: Experimentarem amb les olors, els gustos, les formes i les textures de les plantes aromàtiques i medicinals. Sentim la natura!

Escola primaria: Reconèixer i relacionar olors, gustos i formes de les plantes aromàtiques, medicinals i culinàries, amb les seves propietats i aplicacions útils per a la alimentació i la salut . Conèixer la diversitat de plantes silvestres, arbustos i arbres mediterranis i els que trobem a la Plana de Vic.

Educació Secundària i Cicles Formatius: Conèixer la complexitat dels components de l’oli essencial de les plantes aromàtiques i medicinals mediterranies. Per què fan tanta olor? Quina funció biològica cumpleix l’oli essencial? Com produeixen i emmagatzemen el seu oli essencial? Iniciar-se en el món de la química orgànica de les plantes. Què és un principi actiu? Com l’obtenim? Quin són els tipus bàsics de principis actius? Per a què serveixen?

Els espais

Espai d’aromàtiques a Can Just: Can Just és l’epicentre del Parc de les Olors de Taradell, inici de les rutes guiades, punt final de trobades, espai de tallers, etc.

Espai culinàries a l’Escola d’Art l’Arpa: A les instal·lacions de l’Escola d’Art l’Arpa de Taradell s’hi ubica una de les parts més dinàmiques del Parc de les Olors de Taradell, un espai de tallers on hi tindran lloc tots els tallers culinaris i artístics.

Camps: El Parc de les Olors de Taradell aposta per la recuperació i la producció de barballó impulsant la plantació de petites feixes improductives pels cereals però d’excel·lent qualitat per a les aromàtiques. 

Enjardinament públic: Un dels objectius del projecte del Parc de les Olors de Taradell és el de fer un canvi en la planificació i el disseny de l’enjardinament del municipi.

Funció social

El parc col·labora amb vàries obres i  iniciativas socials, donant importància a l’inserció laboral i projectes educatius que treballin en la integració social.
L’Institut de Tardell, convenis amb Osonament i Areté i el Camp de Treball dels Tonis de Taradell son alguns dels exemples….

Projecte d'identitat de poble i comerç

Amb l’intenció de potenciar la marca turística de Taradell, el parc uneix aspectes del comerç, el patrimoni i la cultura per donar una coherència a les visites de la nostra Vila. Per això treballa per poder crear sinèrgies amb les entitats, associacions i comerciants de la Vila, no només venent els seus productes en aquests comerços, sino promovent tallers on en siguin els protagonistes i creant productes conjuntament.

Projecte turístic

Gràcies de la Ruta Aromàtica que oferim per tal de conèixer el paissatge de Taradell a través dels sentits, neix el producte NIT DE REIS, el perfum de Taradell.
Una creació inspirada en el paissatge de Taradell: essències com el blat, l’alzina, el romani, el roure, i el barballó, volen fer d’aquest perfum un homenatge a Taradell.

Agrobotiga

Dins de l’espai de Can Just hi trobem l’Agrobotiga on el visitant poden comprar una gran varietat de productes, tant alimentaris com cosmètics, tots ells creats de forma natural i amb els productes de la xarxa del Parc de les Olors.

A l’Agrobotiga del Parc de les Olors de Taradell també s’hi troben tots els productes creats amb la lavanda del municipi, com atxes, oli essencial, l’Aroma de Taradell, entre altres. A més a més, s’han adaptat diferents espais per la realització de tallers i activitats, un espai de treball amb un assecador de plantes i l’espai de destil·lació per a obtenir l’oli essencial de lavanda.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar