Subscriu-te

Search
Close this search box.

Parc de les Olors de Linyola

 ADREÇA:
Camí de Vallverd s/n 25240 Linyola

CONTACTE:
Correu electrònic: linyola@parcdelesolors.com
Telèfon: Alex 609930663  / Maria 659480192

Recuperar els oficis tradicionals

El Parc de les Olors de Linyola està situat als terrenys d’una antiga teuleria del poble, la Bòbila del Xifré i els camps que l’envolten. El Parc disposa d’uns 6.000 m2 d’àrea enjardinada i té unes vistes cap al sud que permeten contemplar el paisatge característic del Pla d’Urgell: una plana pràcticament contínua, amb relleus molt suaus i horitzons rectilinis, i amb una de les postes de sol més espectaculars de Catalunya.

L’àrea enjardinada està estructurada en diferents parterres, amb una pèrgola central i dues avingudes també amb pèrgoles que donen ombra i que trenquen en alçada el camp pràcticament pla on s’hi han plantat més de 90 espècies de plantes aromàtiques i medicinals i més de 40 espècies d’arbres i arbusts. Les plantes estan agrupades segons les seves aplicacions, tant culinàries, medicinals com aromàtiques, i especialment en relació amb els diferents oficis artesans, que feien servir aquestes plantes per fer objectes com cistells, tints per la roba, eines per al camp i treballs variats.

La camamilla de linyola

La camamilla (Matricaria chamomilla) és una planta anual amb qualitats medicinals ben reconegudes. A la Xarxa PO hem demostrat amb anàlisis que la camamilla del Pla d’Urgell és una varietat que té un 25% més de principis actius que altres varietats comercials seleccionades. Té una flor menuda, però extraordinàriament aromàtica i unes propietats amb unes virtuts excel·lents. Símbol de salut i benestar, és planta d’incomptables reconeixements des de temps immemorials.

Dites:
“La camamilla de Linyola, cura tota sola”.
“Si tens un no se que al pap, camamilla a tot drap”

Actualment es treballa en la recuperació del seu cultiu, especialment a Linyola, on mai s’ha perdut la tradició de fer-ne licor. El Parc de les Olors de Linyola s’ha especialitzat en el cultiu d’aquesta planta tan emblemàtica

Activitats

Totes les activitats esfan amb reserva prèvia.

Visites guiades concertades, visites i tallers escolars, festes temàtiques, tallers, xerrades, monogràfics, events, bodes , batejos, comunions, trobades familiars, reunions d’empresa… 

Més informació

Productes

Al Parc de les Olors de Linyola hi podreu trobar els productes de la Xarxa i també comprar productes de proximitat,  especialment: bosses d’infusions, dolços i objectes de regal, elaborats, condimentats o complementats amb la nostra famosa camamilla.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar