Subscriu-te

Search
Close this search box.

Parc de les Olors de Claret

 ADREÇA:
 Claret –  Torà (25751) 

CONTACTE:
Correu electrònic: claret@parcdelesolors.com
Tel: 659 51 48 04

Posar en valor una finca familiar
Cultiu ecològic d’una gran diversitat d’espècies situades en els parterres del jardí visitable i en el conjunt de parcel·les annexes.

El Parc de les Olors de Claret és una iniciativa d’empresa del sector agrícola que posa en valor una finca familiar situada a tocar del poble de Claret.

La superfície de cultiu actual es de cultiu ecològic certificat i s’anirà ampliant segons es vagi fent créixer l’activitat. Actualment la superfície de cultiu es fonamentalment demostratiu i serveix per poder advertir el grau d’adaptació de cada espècie al lloc.

Aquesta activitat agrícola especialitzada es compon fonamentalment del cultiu ecològic d’una gran diversitat d’espècies. Es troben situades en els parterres del jardí visitable i sobretot en el conjunt de parcel·les annexes.

claret

Activitats

Obert tot l’any, sempre amb visites concertades prèviament.

Recorregut pel Parc de les Olors on coneixeràs les plantes medicinals, les seves propietats, l’horta, la història i les curiositats que l’envolten. Sempre acabant amb un petit taller o un tast de productes de proximitat.

Descobreix Llanera: Us proposem una sortida de senderisme o amb btt per a descobrir des de primera ma tots els racons que amaga Torà, des de la seva imponent Torre de Vallferossa fins a tots els petits pobles amb un encant únic. Fem la ruta a mida i descobriràs el gran patrimoni vegetal que amaga el territori de Llanera.

Espai per a celebracions i esdeveniments: Podeu reservar el Parc. Podeu combinar les nostres activitats per arrodonir una celebració familiar, d’amics, una festa d’aniversari, realitzar tallers, xerrades, jornades d’empresa … Ens adaptem a les vostres necessitats.

L’Origen

Sóc en Francesc Miramunt, a casa meva tota la vida s’ha viscut de la feina de pagès. El meu padrí Joan conreava oliveres, vinya, ametllers, horta …una mica de tot per ser autosuficients. Més recentment les terres s’han dedicat només al monocultiu del cereal. Però això si, el meu avi Joaquim sempre ha tingut l’hort a casa ple de productes de temporada. La seva empenta i estima per la terra han estat les raons que m’han motivat a fer el projecte Parc de les Olors, a recuperar un plantejament de diversificació agrària i de cultiu agroecològic.

.

L’altra motivació

L’altra motivació es la tradició de la meva família per les herbes, antigament a Claret es mantenia un estil de vida molt lligat al coneixement de les plantes aromàtiques i medicinals i a les creences religioses per poder solucionar els seus patiments i malalties. La meva besàvia va deixar un document manuscrit on explica els costums de l’època i els usos que en feien de les plantes medicinals.

CAL MIRAMUNT

La casa pairal

El parc s’implanta a la finca més propera al poble amb els coberts on abans es trobava l’era. La meva família va arribar a Claret entre el segle XVI i XVII amb el Gil Miramunt procedents de França. La casa pairal és de les poques que estan conservades i habitades del poble. Actualment disposa d’allotjament de turisme rural i servei de restauració amb el restaurant Can Solé Xic, això fa que sigui la combinació perfecta per començar un projecte d’agroturisme i oferir experiències d’aprenentatge entorn el món de les Plantes Aromàtiques i Medicinals combinades amb gastronomia i passejades a la natura.

Agrobotiga

A més dels productes de la Xarxa Parc de les Olors, amb les nostres plantes elaborem infusions, condiments i altres productes d’elaboració artesana que podreu comprar a la nostra agrobotiga. Podreu comprar, tambè productes de la nostra horta amb la cistella ecològica de Claret, els sabons artesans Ensabona’t de la meva tieta o la Ratafia de Claret amb nous verdes del nostre noguer centenari.

agrobotiga claret
Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar