Parc de les olors de Buger

Parc de les Olors de Búger

 ADREÇA:
07311 Búger – Mallorca 

CONTACTE:
Esteve Gomila Candel
Correu electrònic: buger@parcdelesolors.com
Telèfon 649592252

Búger, petit poble a les faldes de la Serra de Tramuntana és un lloc d’aires frescs i nets que es renoven constantment durant el dia i la nit i on l’embat i el terral pentinen a diari els ullastres de les rotes, a vegades amb força. Un poble de molins, inspirador, on la tranquil·litat pot resultar-hi exagerada, però on aquesta serenor dóna pas a que les idees puguin florir i fluir i casualment les puguem escoltar. El Parc de les Olors de Búger neix d’aquesta escolta, de l’amor a les plantes i a les seves aromes, així com de la voluntat de fer un cultiu sostenible i integrat per potenciar el cultiu de plantes autòctones i silvestres adaptades a l’entorn. Ens il·lusiona poder compartir, experimentar i divulgar el potencial i la saviesa de les plantes tintòries, aromàtiques i medicinals així com l’etnobotànica i la cultura que les envolta.

La destil·lació i l’alquímia del món vegetal

L’obtenció d’olis essencials i hidrolats és la nostra especialitat. Les plantes transmuten la informació del seu voltant (clima, sòl, ambient) en forma de molècules orgàniques volàtils que després podem recollir mitjançant el procés de la destil·lació.  La seu principal del Parc de les Olors de Búger, ubicada a la finca familiar “Es Puig”, està especialitzada principalment en els cultius de lemongrass, vetiver, romaní, estepa Joana, lavandes, murtra, herballuïsa, santolines, moraduix, entre d’altres, i hi destil·lem els seus olis essencials mitjançant la destil·lació per arrossegament de vapor. La sembra, el cultiu, l’escolta, la recollida i la destil·lació de les plantes es fa en el seu millor moment balsàmic.

La visita al Parc de les Olors de Búger és una porta cap a l’essència de l’aroma de les plantes i la seva bellesa. Cada planta és única i cada destil·lació és única, així com únics som cadascun de nosaltres. El poder de les aromes naturals es transforma en salut i ens desperta sensacions i mons sorprenents que encara ni ens imaginem.

El camí terapèutic

Al “Bosc dels padrins”, jove alzinar sembrat pels nostres avantpassats amb molt d’amor i respecte i ubicat en la mateixa finca, hi trobem el camí terapèutic, el qual està format per diferents materials naturals amb textures diverses.

El visitant tindrà l’opció de realitzar  l’itinerari calçat o bé descalç. Amb aquesta última opció, podrà sentir uns efectes similars als massatges de la reflexoteràpia, a través d’un recorregut sensorial que ens pot aportar diferents beneficis per a la salut, tals com l’estimulació del sistema immunitari, l’activació del reg sanguini o la reducció d’estrès.

Us oferim diferents propostes i dinàmiques per gaudir d’aquesta experiència amb tots els sentits.

Programa educatiu, activitats i tallers

Un dels objectius principals del Parc de les Olors de Búger és desenvolupar un programa divers d’activitats i tallers, enfocat tant als centres educatius i socials, com al públic adult i familiar. L’entorn està específicament dissenyat per poder descobrir el món de les plantes aromàtiques i medicinals, la seva destil·lació, l’etnobotànica i la sostenibilitat, adaptant-nos a les necessitats de cada grup.

El Programa educatiu i social s’ofereix per a diverses etapes:  infantil, primària (amb activitats diferenciades per a cicle inicial, mitjà i superior), secundària, batxillerat, cicles formatius, universitat, centres d’adults, educació especial i grups en risc d’exclusió social. Per altra banda, oferim un programa divers d’activitats i tallers per a famílies i adults, així com visites guiades concertades durant tot l’any.

La planta

L’Hypericum balearicum o Estepa Joana és la planta emblema del nostre Parc. És un hipèric arbustiu endèmic de Mallorca i Menorca. De creixement lent i resistent, i de llarga floració si el lloc acompanya, té unes fulletes petites i fortes amb unes glàndules plenes d’una essència  resinosa molt especial. L’aroma ens pot recordar a reïna, amb tocs cítrics i a la vegada especiats, flaires de fusta… tota una experiència. Planta poc estudiada i poc coneguda així com el seu oli essencial. També una planta mestre per a nosaltres. Ens mostrà molta resistència i gratitud durant el seu creixement, però també ens mostrà el seu caire més delicat. Vol que la tractin amb cura, amb molt de respecte, si no és així… ens ho fa saber. Les plantes ens ensenyen cada dia i algunes ens són un mirall precís.

El cultiu de l’’Hypericum balearicum al nostre Parc està orientat cap a l’estudi i la investigació, l’aprenentatge ecosistèmic i l’obtenció d’oli essencial. Indicis mostren que és una planta amb un gran poder d’autoconeixement i transformació.

Agrobotiga

Al Parc de les Olors de Búger hi podreu trobar els productes de la Xarxa Parc de les Olors, infusions, cremes, xampú de romaní entre d’altres i els olis essencials i  hidrolats artesanals i ecològics que elaborem al propi Parc, així com alguns productes de proximitat.

El Parc de búger a les xarxes socials

Comments are closed.