Parc de Celrà-Girona

Avda. Palagret, s/n 17460
Celrà – Girona
celra@parcdelesolors.com
Telèfon Parc: 662 19 62 36
TelèfonTirgi: 972 49 41 30

Activitats concertades. Contacteu amb nosaltres.

L’ entitat

TIRGI és una entitat privada sense ànim de lucre, que l’any 1999 crea el Centre Especial de Treball per a fer realitat el nostre objectiu: la integració de persones amb discapacitat intel·lectual, física o malaltia mental de severa intensitat. El Parc de les Olors de Celrà – Girona, situat a la Torre Desvern, dins del municipi de Celrà. L’objectiu principal del parc és donar a conèixer la cultura i les propietats de les plantes aromàtiques i medicinals (PAM) així com les plantes culinàries del nostre entorn més pròxim.

ELS TALLERS El Parc de les Olors ofereix un entorn dissenyat per poder descobrir el món de les plantes aromàtiques i medicinals de diferents formes, segons les necessitats de cada grup de visitants. Adaptem les visites i els tallers a diferents edats. Oferim visites i tallers per a escoles, tot adaptant-nos a les diferents edats: escola bressol, escola primària (tallers diferenciats per a cicle infantil, inicial, mitjà o superior), secundària, batxillerat o cicles formatius. També oferim visites i tallers per a famílies i per a adults.

ELS TALLERS

El Parc de les Olors ofereix un entorn dissenyat per poder descobrir el món de les plantes aromàtiques i medicinals de diferents formes, segons les necessitats de cada grup de visitants. Adaptem les visites i els tallers a diferents edats. Oferim visites i tallers per a escoles, tot adaptant-nos a les diferents edats: escola bressol, escola primària (tallers diferenciats per a cicle infantil, inicial, mitjà o superior), secundària, batxillerat o cicles formatius. També oferim visites i tallers per a famílies i per a adults.

EL CAMÍ TERAPÈUTIC Tot envoltant el jardí visitable, hi trobem el camí terapèutic, el qual està format de diferents materials naturals i amb diferents textures. El visitant tindrà la opció de realitzar el recorregut calçat o bé descalç. Amb aquesta última opció, podrà sentir els efectes similars als massatges de la reflexoteràpia podal. Això pot aportar diferents beneficis per a la salut, tals com l’estimulació del sistema immunitari, l’activació del reg sanguini o la reducció d’estrès.

EL CAMÍ TERAPÈUTIC

Tot envoltant el jardí visitable, hi trobem el camí terapèutic, el qual està format de diferents materials naturals i amb diferents textures. El visitant tindrà la opció de realitzar el recorregut calçat o bé descalç. Amb aquesta última opció, podrà sentir els efectes similars als massatges de la reflexoteràpia podal. Això pot aportar diferents beneficis per a la salut, tals com l’estimulació del sistema immunitari, l’activació del reg sanguini o la reducció d’estrès.

L’AGROBOTIGA El parc crea i desenvolupa productes propis mitjançant la col·laboració d’empreses i experts en cadascun dels àmbits de les plantes aromàtiques i medicinals. Són productes naturals i artesanals, i s’elaboren als diferents Parcs de les Olors de tot Catalunya, a partir de les plantes que hi cultiven. Es tracta d’un comerç just que facilita als consumidors la compra directa i permet conèixer de primera mà el procés d’elaboració i les qualitats dels productes que s’ofereixen. Al Parc de Les Olors de Celrà – Girona, a part dels productes de la Xarxa, també hi podràs trobar els productes elaborats pels usuaris de l’STO (Servei de Teràpia Ocupacional) i SOI (Servei Ocupacional d’Inserció) i verdures de l’hort.

L’AGROBOTIGA

El parc crea i desenvolupa productes propis mitjançant la col·laboració d’empreses i experts en cadascun dels àmbits de les plantes aromàtiques i medicinals. Són productes naturals i artesanals, i s’elaboren als diferents Parcs de les Olors de tot Catalunya, a partir de les plantes que hi cultiven. Es tracta d’un comerç just que facilita als consumidors la compra directa i permet conèixer de primera mà el procés d’elaboració i les qualitats dels productes que s’ofereixen. Al Parc de Les Olors de Celrà – Girona, a part dels productes de la Xarxa, també hi podràs trobar els productes elaborats pels usuaris de l’STO (Servei de Teràpia Ocupacional) i SOI (Servei Ocupacional d’Inserció) i verdures de l’hort.

........

L’EQUIP

La constitució del Centre Especial de Treball i el Centre Ocupacional de TIRGI respon a la ferma voluntat d’uns professionals que treballem per a la igualtat de drets de les persones qui, per diferents circumstàncies, estan en situació d’exclusió social i que han tingut menys possibilitats d’obrir-se camí dins la societat i en concret, en el món laboral. Pretenem que les persones ateses puguin adquirir una millor qualitat de vida, valorant-les pel seu esforç abans que pel resultat d’aquest, exigint no obstant això, a cadascú el màxim segons la seva capacitat, afavorint l’autonomia personal i la integració social.

EL JARDÍ VISITABLE Aquest espai esta pensat per a ser un espai cultural i educatiu de trobada intergeneracional, tot recuperant els valors associats a la cultura de les plantes aromàtiques i medicinals. Dividit en cinc parterres, els quals ens permetran conèixer les diferents espècies i les seves qualitats. Durant l’hivern, el jardí visitable conté un mínim de 30 espècies, però a mesura que va entrant la primavera, hi podem arribar a trobar fins a 87 espècies de plantes de plantes aromàtiques i medicinals, més les que creixen de forma espontània a l’entorn.

EL JARDÍ VISITABLE

Aquest espai esta pensat per a ser un espai cultural i educatiu de trobada intergeneracional, tot recuperant els valors associats a la cultura de les plantes aromàtiques i medicinals. Dividit en cinc parterres, els quals ens permetran conèixer les diferents espècies i les seves qualitats. Durant l’hivern, el jardí visitable conté un mínim de 30 espècies, però a mesura que va entrant la primavera, hi podem arribar a trobar fins a 87 espècies de plantes de plantes aromàtiques i medicinals, més les que creixen de forma espontània a l’entorn.

Què són els principis actius de les plantes? On els guarden? Per a què ens serveixen a les persones? I a elles, mateixes, els hi aporten algun benefici? En aquest espai, el visitant podrà veure tant plantes exòtiques com autòctones, tot aprenent a identificar-les juntament amb les seves propietats.

· Parterre 1: Principis actius de les plantes

Què són els principis actius de les plantes? On els guarden? Per a què ens serveixen a les persones? I a elles, mateixes, els hi aporten algun benefici? En aquest espai, el visitant podrà veure tant plantes exòtiques com autòctones, tot aprenent a identificar-les juntament amb les seves propietats.

uines són les plantes aromàtiques i medicinals que trobem pel mediterrani i per què existeixen diferents espècies d’una mateixa planta? Què són les famíles, el gènere i les espècies de les plantes?En aquest espai, el visitant aprendrà a reconèixer quines són les plantes autòctones de la nostra península, de quina família procedeixen i les diferents espècies que en formen part.

· Parterre 2: Plantes mediterrànies

Quines són les plantes aromàtiques i medicinals que trobem pel mediterrani i per què existeixen diferents espècies d’una mateixa planta? Què són les famíles, el gènere i les espècies de les plantes?En aquest espai, el visitant aprendrà a reconèixer quines són les plantes autòctones de la nostra península, de quina família procedeixen i les diferents espècies que en formen part.

· Parterre 3: Usos de les plantes Actualment per a què utilitzem les plantes, i de què han servit durant el llarg de la història? Les hem utilitzat a la cuina, però també per a fer-ne esponges, cistells, licors, cremes, tints... En aquest espai, el visitant aprendrà a identificar les plantes a les que els hi hem sabut treure profit durant segles.

· Parterre 3: Usos de les plantes

Actualment per a què utilitzem les plantes, i de què han servit durant el llarg de la història? Les hem utilitzat a la cuina, però també per a fer-ne esponges, cistells, licors, cremes, tints... En aquest espai, el visitant aprendrà a identificar les plantes a les que els hi hem sabut treure profit durant segles.

· Parterre 4: Les plantes a la cuina Com utilitzem les plants al a cuina i per a què? Utilitzades de manera adequada, moltes de les plantes aromàtiques i medicinals també ens poden servir com a culinàries, tot aportant un toc particular al a nostra cuina. En aquest apartat, parlarem de l’importància d’alimentar-nos amb els aliments propis de cada temporada, ja que cada època de l’any podem trobar una varietat de plantes diferents que concorden amb els nutrients necessaris que el cos necessita en cada moment

· Parterre 4: Les plantes a la cuina

Com utilitzem les plants al a cuina i per a què? Utilitzades de manera adequada, moltes de les plantes aromàtiques i medicinals també ens poden servir com a culinàries, tot aportant un toc particular al a nostra cuina. En aquest apartat, parlarem de l’importància d’alimentar-nos amb els aliments propis de cada temporada, ja que cada època de l’any podem trobar una varietat de plantes diferents que concorden amb els nutrients necessaris que el cos necessita en cada moment

El Parc de les Olors ofereix un entorn dissenyat per poder descobrir el món de les plantes aromàtiques i medicinals de diferents formes, segons les necessitats de cada grup de visitants. Adaptem les visites i els tallers a diferents edats. Oferim visites i tallers per a escoles, tot adaptant-nos a les diferents edats: escola bressol, escola primària (tallers diferenciats per a cicle infantil, inicial, mitjà o superior), secundària, batxillerat o cicles formatius. També oferim visites i tallers per a famílies i per a adults.

· Parterre 5: Plantes de les Gavarres

A cada regió hi podem trobar plantes típiques de la zona, segons el clima i l’altitud en que es trobi. A les Gavarres, hi podem trobar tant vegetació de rivera com mediterrània, per tant, la veritat de plantes que en forma part, és bastant àmplia.

Tot seguint el recorregut dels parterres, al final de tot hi trobem l’hort, format per a plantes hortícoles de temporada, i combinat amb plantes aromàtiques i medicinals que ajuden al nostre hort a combatre les plagues per tal de poder mantenir una horticultura sense productes químics i saludable.

· L’hort

Tot seguint el recorregut dels parterres, al final de tot hi trobem l’hort, format per a plantes hortícoles de temporada, i combinat amb plantes aromàtiques i medicinals que ajuden al nostre hort a combatre les plagues per tal de poder mantenir una horticultura sense productes químics i saludable.

El parc, està format per a dos camps diferents. A un hi trobem el jardí visitable i el camí terapèutic, i a l’altre, el cultiu intensiu, destinat a cultivar poques espècies en gran quantitat, per tal de poder elaborar farcellets aromàtics i planta per a infusions o per a realitzar altres tipus de productes fets amb plantes, que llavors vendrem a l’agrobotiga.

EL CULTIU INTESIU

El parc, està format per a dos camps diferents. A un hi trobem el jardí visitable i el camí terapèutic, i a l’altre, el cultiu intensiu, destinat a cultivar poques espècies en gran quantitat, per tal de poder elaborar farcellets aromàtics i planta per a infusions o per a realitzar altres tipus de productes fets amb plantes, que llavors vendrem a l’agrobotiga.

El Parc de les Olors ofereix un entorn dissenyat per poder descobrir el món de les plantes aromàtiques i medicinals de diferents formes, segons les necessitats de cada grup de visitants. Adaptem les visites i els tallers a diferents edats. Oferim visites i tallers per a escoles, tot adaptant-nos a les diferents edats: escola bressol, escola primària (tallers diferenciats per a cicle infantil, inicial, mitjà o superior), secundària, batxillerat o cicles formatius. També oferim visites i tallers per a famílies i per a adults.

ELS TALLERS

El Parc de les Olors ofereix un entorn dissenyat per poder descobrir el món de les plantes aromàtiques i medicinals de diferents formes, segons les necessitats de cada grup de visitants. Adaptem les visites i els tallers a diferents edats. Oferim visites i tallers per a escoles, tot adaptant-nos a les diferents edats: escola bressol, escola primària (tallers diferenciats per a cicle infantil, inicial, mitjà o superior), secundària, batxillerat o cicles formatius. També oferim visites i tallers per a famílies i per a adults.

Tot envoltant el jardí visitable, hi trobem el camí terapèutic, el qual està format de diferents materials naturals i amb diferents textures. El visitant tindrà la opció de realitzar el recorregut calçat o bé descalç. Amb aquesta última opció, podrà sentir els efectes similars als massatges de la reflexoteràpia podal. Això pot aportar diferents beneficis per a la salut, tals com l’estimulació del sistema immunitari, l’activació del reg sanguini o la reducció d’estrès.

EL CAMÍ TERAPÈUTIC

Tot envoltant el jardí visitable, hi trobem el camí terapèutic, el qual està format de diferents materials naturals i amb diferents textures. El visitant tindrà la opció de realitzar el recorregut calçat o bé descalç. Amb aquesta última opció, podrà sentir els efectes similars als massatges de la reflexoteràpia podal. Això pot aportar diferents beneficis per a la salut, tals com l’estimulació del sistema immunitari, l’activació del reg sanguini o la reducció d’estrès.

El Parc de les Olors ofereix un entorn dissenyat per poder descobrir el món de les plantes aromàtiques i medicinals de diferents formes, segons les necessitats de cada grup de visitants. Adaptem les visites i els tallers a diferents edats. Oferim visites i tallers per a escoles, tot adaptant-nos a les diferents edats: escola bressol, escola primària (tallers diferenciats per a cicle infantil, inicial, mitjà o superior), secundària, batxillerat o cicles formatius. També oferim visites i tallers per a famílies i per a adults.

L’AGROBOTIGA

El parc crea i desenvolupa productes propis mitjançant la col·laboració d’empreses i experts en cadascun dels àmbits de les plantes aromàtiques i medicinals. Són productes naturals i artesanals, i s’elaboren als diferents Parcs de les Olors de tot Catalunya, a partir de les plantes que hi cultiven. Es tracta d’un comerç just que facilita als consumidors la compra directa i permet conèixer de primera mà el procés d’elaboració i les qualitats dels productes que s’ofereixen. Al Parc de Les Olors de Celrà – Girona, a part dels productes de la Xarxa, també hi podràs trobar els productes elaborats pels usuaris de l’STO (Servei de Teràpia Ocupacional) i SOI (Servei Ocupacional d’Inserció) i verdures de l’hort.

EL MICROMACENATGE Mitjançant la campanya “Posa el teu nom a una planta” es vol donar la possibilitat de poder fer aportacions patrocinant les diferents plantes del parc, que seran visitables i que hi apareixerà el nom del mecenes. Si es vol, el mecenes pot venir a plantar ell mateix les plantes que hagi escollit. La iniciativa s’entén com una manera de col·laborar i de contribuir en l’equilibri del parc tot creant un vincle amb aquesta iniciativa social.

EL MICROMACENATGE

Mitjançant la campanya “Posa el teu nom a una planta” es vol donar la possibilitat de poder fer aportacions patrocinant les diferents plantes del parc, que seran visitables i que hi apareixerà el nom del mecenes. Si es vol, el mecenes pot venir a plantar ell mateix les plantes que hagi escollit.
La iniciativa s’entén com una manera de col·laborar i de contribuir en l’equilibri del parc tot creant un vincle amb aquesta iniciativa social.

Ubicació

Vistes aeries

Comments are closed.