Subscriu-te

Search
Close this search box.

No us perdeu el món dels germinats explicat per la Sònia

Per què ens cal menjar germinats? Com els podem fer a casa? Veniu aprendre les 10 idees bàsiques entorn els germinats i com els podem fer a casa a la FESTA DE LA PRIMAVERA el diumenge 21 d’abril.

La Sònia Molina al laboratori de germinats de casa seva

La història de la Sònia

La Sònia Molina és professora de Ciències a un institut de secundària on a més fa de cap d’estudis. Li agrada molt la docència, però una biòloga inquieta com ella necessita estímuls per continuar aprenent. Per això va venir a fer un curs al Parc de les Olors del Serrat. En acabar-lo ens va manifestar que volia fer algun projecte d’emprenedoria que fos compatible amb el seu entorn laboral. I parlant, parlant em va sorgir la idea: no tens terra per cultivar, però no en necessites per fer créixer la vida.- Per què no et dediques al món dels germinats?, li vaig dir. I dit i fet. Com que és una dona molt treballadora i capaç s’hi va posar de cap. Vinga fer proves, vinga estudiar.

Llavors li vaig suggerir:

-Per què no fas un llibre introductori sobre el món dels germinats? No n’hi ha cap en català i el Parc de les Olors te’l publicarem i podem fer tallers de germinats.

No ha passat un any i ja tenim el llibre publicat. És la nostra aportació al Sant Jordi 2024.

Ja hem fet alguns tallers de germinats i aquest pròxim diumenge, en el marc de la FESTA DE LA PRIMAVERA la Sònia ens en farà un de breu i pràctic per a tots els assistents.

Per què són tan bons els germinats?

Són molt saludables. Una llavor germinada es pot considerar un superaliment, perquè ens el mengem cru i és una font concentrada de vitamines, minerals, enzims i aminoàcids (proteïnes) fàcilment digeribles gràcies als processos químics que es produeixen en la germinació.

Són molt assequibles. Per fer germinats només ens calen llavors i quatre coneixements bàsics. Amb una despesa molt petita i un espai molt reduït a la mateixa cuina de casa, podem millorar substancialment la nostra salut.

Són molt sostenibles. En un món on cada vegada més costa garantir a la població una alimentació de qualitat, els germinats són un recurs assequible a tothom, basat en un recurs renovable, les llavors dels nostres vegetals.

En el món de la gastronomia veiem com els xefs de cuines sofisticades fan servir els germinats més com un complement estètic que pels seus valors nutricionals. La nostra iniciativa pretén canviar la mirada respecte dels germinats. I de la sofisticació volem caminar cap a la senzillesa de reconèixer que els germinats són un dels miracles que ens regala la natura quan reconeixem l’aportació que fa una llavor quan germina. La sobirania alimentària comença per aprendre a fer els nostres propis germinats.

Pilar Comes Solé
Impulsora de la Xarxa Parc de les Olors

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar