Mercat i Festa de l’Ascensió: Catalunya Terra d’olors

CATALUNYA , TERRA D’OLORS:
Una primer tast al Mercat de les Olors de Granollers del 14 al 16 de maig.

Per què Catalunya no pot ser com una Provença o una Toscana? On el paisatge mediterrani ofereix uns entorns productius i alhora un regal per als nostres sentits.

Quan vaig crear la Xarxa Parc de les Olors el meu somni era aquest: ajudar que el camp català es transformi amb un gran jardí de pagès, on la biodiversitat es combini amb unes tècniques agrícoles ecològiques, on es creïn entorns on les persones: escoles, famílies, empreses puguin trobar uns espais d’experiències i salut que els ajudin a connectar amb la terra i el món de l’agroecologia.

Però el problema és que hi ha moltes persones acostumades o no moure’s gaire de la ciutat. Dels entorns urbans que els ofereixen un estil de vida en el que molts ja hi han nascut i crescut. Per a aquestes persones hem pensat d’acostar-los el que fem al Parc de les Olors del Serrat, per a què puguin conèixer tot el potencial que ens ofereix el món vegetal amb el que treballem. Que es quedin xocats quan una farigola els digui: “Sóc una de les 150 espècies de farigoles que hi ha al món”. Que puguin agafar una bosseta de farigola, olorar-la i fer-se’n una sopeta quan arriben a casa. Que puguin endur-se de regal un ramet de la salut amb 6 espècies diferents de plantes culinàries i medicinals i un full explicatiu perquè sapiguen com aplicar-les a la cuina. Que puguin fer-se el seu perfum personalitzat, després d’assistir a la presentació del llibre-projecte: “De la planta al perfum: Per un món de perfums sostenibles.” Que puguin comprar plantes i omplir el balcó o la terrassa de plantes de cultiu ecològic d’espècies que difícilment poden trobar en el mercat: perilla, artemisia annua, diferents espècies d’alfàbregues, …. I que coneguin les múltiples aplicacions que es poden fer de les plantes aromàtiques i medicinals mediterrànies.

Tenim la satisfacció que l’Ajuntament de Granollers ha volgut ajudar-nos a potenciar aquesta estratègia que inspira la idea de CATALUNYA, TERRA D’OLORS, que adaptada al context del Mercat i festa de l’Ascensió s’ha concretat com a MERCAT D’OLORS.

Us convidem a participar-hi , perquè només entre tots podem fer que el nostre país sigui un gran jardí del que ens en sentim molt orgullosos i ens proporcioni salut i alegria per als nostres sentits i equilibri ecològic.

Pilar Comes Solé

Comments are closed.