Subscriu-te

Search
Close this search box.

Mercat i Festa de l’Ascensió: Catalunya Terra d’olors

Festa de la camamilla, les roses i altres flors

CATALUNYA , TERRA D’OLORS:
Una primer tast al Mercat de les Olors de Granollers del 14 al 16 de maig.

Per què Catalunya no pot ser com una Provença o una Toscana? On el paisatge mediterrani ofereix uns entorns productius i alhora un regal per als nostres sentits.

Quan vaig crear la Xarxa Parc de les Olors el meu somni era aquest: ajudar que el camp català es transformi amb un gran jardí de pagès, on la biodiversitat es combini amb unes tècniques agrícoles ecològiques, on es creïn entorns on les persones: escoles, famílies, empreses puguin trobar uns espais d’experiències i salut que els ajudin a connectar amb la terra i el món de l’agroecologia.

Però el problema és que hi ha moltes persones acostumades o no moure’s gaire de la ciutat. Dels entorns urbans que els ofereixen un estil de vida en el que molts ja hi han nascut i crescut. Per a aquestes persones hem pensat d’acostar-los el que fem al Parc de les Olors del Serrat, per a què puguin conèixer tot el potencial que ens ofereix el món vegetal amb el que treballem. Que es quedin xocats quan una farigola els digui: “Sóc una de les 150 espècies de farigoles que hi ha al món”. Que puguin agafar una bosseta de farigola, olorar-la i fer-se’n una sopeta quan arriben a casa. Que puguin endur-se de regal un ramet de la salut amb 6 espècies diferents de plantes culinàries i medicinals i un full explicatiu perquè sapiguen com aplicar-les a la cuina. Que puguin fer-se el seu perfum personalitzat, després d’assistir a la presentació del llibre-projecte: “De la planta al perfum: Per un món de perfums sostenibles.” Que puguin comprar plantes i omplir el balcó o la terrassa de plantes de cultiu ecològic d’espècies que difícilment poden trobar en el mercat: perilla, artemisia annua, diferents espècies d’alfàbregues, …. I que coneguin les múltiples aplicacions que es poden fer de les plantes aromàtiques i medicinals mediterrànies.

Tenim la satisfacció que l’Ajuntament de Granollers ha volgut ajudar-nos a potenciar aquesta estratègia que inspira la idea de CATALUNYA, TERRA D’OLORS, que adaptada al context del Mercat i festa de l’Ascensió s’ha concretat com a MERCAT D’OLORS.

Us convidem a participar-hi , perquè només entre tots podem fer que el nostre país sigui un gran jardí del que ens en sentim molt orgullosos i ens proporcioni salut i alegria per als nostres sentits i equilibri ecològic.

Pilar Comes Solé

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar