Subscriu-te

Menjar sense encendre el foc

Quan fa tanta calor ens fa mandra encendre el foc i estar gaire estona a la cuina.. La cuina catalana té plats molt emblemàtics que són autèntiques joies de la nutrició equilibrada, sobretot si a més els afegim les herbes i espècies. Us passo dues receptes que fem als vespres de pagès aquest mes d’agost.

Cremes de verdures amb herbes i espècies , un bon còctel antioxidant

Ahir vam collir uns carbassons una mica grossos i en vaig fer una crema. Només vaig tenir la paciència de sofregir la ceba, afegir el carbassó, l’aigua fins cobrir-ho i fer-ho bullir uns 20 minutets. A l’hora de triturar-ho tot, hi afegim un polsim de sal, pebre negre, una mica de gingebre ratllat i una culleradeta de cúrcuma i oli verge d’oliva o bé si us agrada més un bon raig de crema de llet. El resultat és que el gust del carbassó es neutralitza una mica i la crema té uns gustets complementaris un xic exòtics, però que ens aporten un bon complement d’antioxidants.

Acostumo a tenir sempre a la nevera quan arriba la calor diferents cremes de verdures crues o bé cuites enriquides amb una bona dosis d’herbes i espècies. A més de les propietats de les verdures hi afegim el còctel antioxidant de les herbes i espècies. Així, si no tenim massa gana, amb un bon bol d’alguna d’aquestes cremes passem perfectament.

Un bon empedrat ja és un plat complert i amanit amb pesto d’alfàbrega molt més gustós i antioxidant

Tenim molts pebrots a l’hort i ben tallats en daus minúsculs són un ingredient bàsic del complert EMPEDRAT. Penseu-hi : mongetes ja cuites, ceba en daus petits, el pebrots, olives negres i un bon bacallà esqueixat. Si sou vegetarians, el bacallà pot ser substituït per ou dur. Uns tomàquets cherry tampoc hi fan nosa. Però com ho amanirem? Nosaltres li fem un pesto d’alfàbrega sense fruits secs i un raget de vinagre suau. L’alfàbrega li dona un gust intens i sobretot li aporta les seves propietats antioxidants i digestives. I si guardem l’empedrat a la nevera se’ns pot conservar uns quants dies.
La qüestió és que en la cuina d’estiu és bo recordar-se de les herbes i les espècies. Per diferents raons: ens aporten un plus d’antioxidants que necessitem en aquesta part de l’any en què la calor ens fa suar i a més ens garanteixen la conservació dels aliments.

 

Pilar Comes Solé Impulsora de la Xarxa Parc de les Olors 

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar