Subscriu-te

Search
Close this search box.

L’ikebana mediterrani amb essència de nadal

S’acosten les festes nadalenques i no volíem tornar a les clàssiques ponsèties, ni a les llumetes i ninotets. Volíem fer una decoració amb elements naturals i amb olor de Nadal. Per això ens hem decantat per la cultura de l’Ikebana amb l’essència del nostre Nadal mediterrani.

L’ikebana i els seus valors


Ikebana o Kado és un art floral vinculat a la cultura zen, expressió de gran respecte a la natura i on el culte a la bellesa del món vegetal s’expressa de manera espiritual amb un llenguatge estètic molt subtil, minimalista , natural i modest.

Un dels valors de l’Ikebana és el sabi, que suposa la recerca de l’autenticitat. Per a l’Ikebana una fulla mossegada no es desestima, la imperfecció és valuosa, expressa la vida. Es valoren els materials rústics, treballats pel pas del temps.
Practicar l’Ikebana és fer alhora un exercici de meditació, de connexió amb l’interior d’un mateix. Suposa començar per fer un bon passeig i recollir els elements que ens ofereix la natura. Donar-nos temps per triar allò que ens inspira i connecta amb nosaltres. Després començarem a assajar composicions. L’estructura de l’Ikebana pot ser lliure, però s’acostuma a treballar amb la base d’un triangle definit per tres angles que simbolitzen el cel, la terra i la humanitat o en altres s’identifiquen com el sol, la lluna i l’amor o la terra.

No som japonesos ni budistes, però ens agrada la cultura de gran respecte que tenen pels vegetals.

Per això ens hi inspirarem per fer el Taller de Nadal d’enguany el dia 11 de desembre, on la Laura ens guiarà per fer un detall decoratiu nadalenc inspirat en l’art de l’Ikebana i després continuarem amb un taller de cuina per un Nadal diferent i saludable. Tancarem la jornada amb el nostre acostumat dinar comunitari.

L’essència de nadal

Per a mi el Nadal de la meva infància vol dir olor de molsa, de bosc humit, de la dolçor de les pomes al forn, de llar de foc…. I cada any intentava reproduir aquesta olor per estendre-la a casa meva quan celebrem el Nadal tota la família. Però la veritat és que no ho aconseguia, perquè l’olor que predominava era la del caldo, cuinar per a 30 persones és el que té.

I aquest any m’he proposat tancar la porta de la cuina i a la resta de la casa aplicar-hi l’essència de Nadal que hem fet. Es tracta d’ una sinèrgia d’olis essencials 100% purs, sense diluir-los, per aconseguir que el difusor ens ajudi a difondre no només l’olor, sinó també les propietats dels olis essencials aplicats. No us diré la fórmula però si que us diré que l’oli essencial d’hisop (Hyssopus officinalis) és un dels components més rellevants.

M’ha agradat veure com l’hisop, que és un arbust medicinal molt propi de les terres pirinenques, amb unes propietats balsàmiques i desinfectants destacades, m’ha aportat un bon ressò nadalenc en el perfum. I m’agrada poder-lo donar a conèixer a través d’aquesta essència de Nadal.

L’essència de nadal

Roll-on de 10ml. + ikebana mediterrani fet a mà *

Preu: 15€ 

Sinèrgia de diferents olis essencials ECO 100% purs i naturals.
Per ambientar la casa amb l’olor de Nadal, tireu al difusor unes gotetes de l’essència de Nadal.

Per l’essència de Nadal com a perfum personal feu servir el roll-on tot aplicant-vos una goteta darrera cada orella i una altra en els canells. Tingueu en compte que l’essència és pura, per tant si voleu convertir-la en un perfum només us cal diluir-la amb alcohol o bé amb un oli com ara oli d’ametlles o bé de gira-sol.

* cada ikebana es ùnic i diferent

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar